Categories: AfaceriInternational

65% din hotelurile grecești se confruntă cu falimentul, din cauza carantinei

Industria turistică elenă s-a prăbușit în urma pandemiei COVID-19 și este pe cale să piardă cel puțin 50% din veniturile sale în 2020, a declarat Grigoris Tasios, președintele Asociației hoteliere grecești.

Camera Elenă a Hotelurilor, un grup care supraveghează industria turistică din Grecia, a avertizat luni, într-un nou studiu, că un val de faliment va avea loc. Alexandros Vasilikos, președintele Camerei, a declarat  că o refacere a industriei turismului, revenind la ratele de creștere din 2019, ar putea dura foarte mult timp.

Potrivit studiului Camerei, pentru 65% dintre hotelurile grecești amenințarea cu falimentul este „probabilă” sau „cel mai probabil” – 46,6% și, respectiv, 18,3%.

Aproximativ 95% dintre hoteluri au declarat că volumele lor de afaceri au fost reduse la jumătate de la declanșarea crizei. Camera estimează că sectorul hotelier ar pierde peste 4,46 miliarde de euro în 2020.

Tasios a declarat, săptămâna trecută, că industria turismului se confruntă cu o criză fără precedent: “Este foarte dificil să faci previziuni în aceste perioade, pentru că nu știm cât va dura pandemia de coronavirus. Sperăm să lansăm sezonul turistic grecesc pe 1 iulie, dar încă nu ştim sigur, deoarece totul va depinde de modul în care situația va evolua”.

Tasios a declarat că aproximativ 300 de hoteluri funcționează în prezent în întreaga țară în conformitate cu reguli stricte de distanțare socială. Mii de persoane sunt izolate, deoarece carantina la nivel național de la mijlocul lunii martie se extinde până în aprilie.

„Nu știm cu adevărat câți vor fi în măsură să redeschidă atunci când situația devine normală”, a spus el, menționând că hotelierii au practic venituri zero acum.

“Monitorizăm evoluția pandemiei zilnic, nu doar în Grecia, ci în întreaga lume și, în special, în țările care sunt piețe turistice pentru Grecia”, a spus Tasios. El a adăugat că numărul de sosiri ale turiştilşor va fi probabil mult mai mic decât cel din anii precedenți.

“Cred că situația din Germania, Marea Britanie, Franța, Polonia și poate Rusia, țări care se află printre primele cinci piețe de turism pentru Grecia, nu permite prea mult optimism cu privire la o revenire rapidă a vizitatorilor”, a explicat el.

Ministerul Turismului din Grecia a anunțat luna trecută că va redeschide industria în jurul datei de 30 aprilie.

Articole recente

Putin: Orice ţară care lansează un atac nuclear asupra Rusiei va fi ştearsă de pe faţa pământului

Preşedintele rus Vladimir Putin a promis vineri că orice ţară care îndrăzneşte să atace Rusia…

6 minute ago

Mediul de afaceri din România este consternat de rezultatul votului din 8 decembrie în ce privește aderarea României la Schengen (CDR)

Mediul de afaceri din România reprezentat de Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) este consternat de…

14 minute ago

Economistul Ciprian Dascălu: Economia României ar putea creşte anul viitor cu 2,1%

Economia României ar putea creşte anul viitor cu 2,1%, iar inflaţia s-ar putea situa la…

14 minute ago

Bittnet Group preia 70% din pachetul de acțiuni al Dataware Consulting SRL (Dataware)

Bittnet (BNET), un grup de companii IT listate pe Piața Principală a Bursei de Valori…

16 minute ago

CE: Obiectivele pentru 2030 privind reducerea la zero a poluării sunt realizabile, dar necesită acţiuni mai ferme

Politicile Uniunii Europene au contribuit la reducerea poluării aerului, precum şi a poluării cu pesticide,…

18 minute ago

Ciucă: În funcţie de realizări vom decide dacă îl mai sprijinim sau nu pe primarul Capitalei în Consiliul General

Organizaţia Bucureşti a PNL va trebui să gândească, până la sfârşitul lunii ianuarie, un plan…

31 de minute ago