La finalul anului 2024, fondurile de pensii private mai dețin 3,16% din ONE United Properties, potrivit platformei DesprePensiiPrivate.ro, care arată că, anul trecut, atitudinea acestor investitori față de emitent a trecut de la o extremă la alta.
Dacă la începutul anului, fondurile de pensii cumpărau agresiv ONE, spre finalul anului, au început să vândă din dețineri. Având în vedere evoluția prețului (scădere de 56%, în 2024, sau 37%, ajustat la majorarea de capital), vânzările au fost făcute în pierdere și au avut un avut un aport semnificativ la rulajul emitentului – 27% din totalul tranzacțiilor, conform DesprePensiiPrivate.ro.
George Moţ, fondator şi administrator al platformei DesprePensiiPrivate.ro, ne-a declarat: “Un emitent foarte căutat în primul trimestru al anului 2024, când fondurile de pensii au făcut achiziții semnificative, în urma cărora s-a dublat expunerea fondurilor de pensii private față de ONE (de la 1,93% la 4,60% din emitent). Însă, începând cu a doua jumătate, se vede o schimbare de optică și mai multe fonduri de pensii au intrat la vânzare, inclusiv din cele care cumpăraseră în primul trimestru, iar la finalul anului 2024, fondurile de pensii private mai dețin 3,16% din ONE ( valoarea de piață a investiției este de 75 milioane de lei, o creștere de 4% față de anul anterior).”
One United Properties a raportat vânzări și pre-vânzări totale în valoare de 227,8 milioane de euro în 2024, corespunzătoare unei suprafețe de 83.958 mp de spații rezidențiale și comerciale vândute și pre-vândute, potrivit unui comunicat și informațiilor transmise Bursei de Valori București. Acestea includ 850 de apartamente și unități comerciale, precum și 1.270 de locuri de parcare și alte tipuri de unități. La 31 decembrie 2024, One United Properties avea în dezvoltare un total de 4.041 de unități, 22.000 mp de spații de birouri și 21.000 mp de spații comerciale, cu o valoare totală brută de dezvoltare (GDV) de 1,5 miliarde de euro, conform companiei.