Departamentul de proiecte si programe din ADR a depus 11 proiecte, în valoare totală de circa 1,1 miliarde lei, din care 6 proiecte cu finanțare aprobată până la acest moment, iar diferența aflată în diferite stadii de evaluare, ne-a declarat doamna Alina Pârâială, coordonator la Departamentul de proiecte si programe din ADR.
Aceasta ne-a declarat: “Este momentul unui bilanț al muncii de 10 luni a echipei de proiect a ADR în susținerea instituțiilor publice centrale de a elabora, depune și susține finanțarea de proiecte de digitalizare a serviciilor publice prin Programul Creștere Inteligentă Digitalizare și Instrumente Financiare (PoCIDIF), Prioritatea 2 – Digitalizare în administrația publică centrală și mediul de afaceri.
Echipa de experți pe care o am în coordonare în această perioadă – prin efortul susținut, expertiza remarcabilă și înțelegerea comună a importanței acestui demers pentru e-guvernare în România – a generat rezultate de excepție, respectiv 11 proiecte depuse, în valoare totală de circa 1,1 miliarde lei, din care 6 proiecte cu finanțare contractată până la acest moment, iar diferența aflată în diferite stadii de evaluare.
În egală măsură, a fost o perioadă de calibrare și descoperire pentru noi. Am cunoscut, prin analiza de business și evaluarea maturității e-guvernării, instituții publice centrale cu viziune anticipativă privind domeniul gestionat, cu orientare directă către utilizatorii serviciilor publice, cu o bună înțelegere a nevoilor de transformare digitală, cu echipe de profesioniști și – foarte important – cu leadership și deschidere în față procesului intern de schimbare”.
Potrivit doamnei Alina Pârâială, Departamentul de proiecte si programe din ADR a livrat proiecte de digitalizare în domenii multiple, de la spectrul serviciilor audio- vizualului, la complexitatea serviciilor financiare non-bancare , la agricultură, securitate alimentară, educație, statistică, platforme tehnice pentru susținerea e-guvernării, protecția mediului,– precum și a funcțiilor instituționale – reglementare, supraveghere, autorizare, control, educație, comunicare publică, furnizare de servicii – demonstrează caracterul transversal al transformării digitale și impactul sãu pozitiv asupra unei varietăți de organizații, sectoare și profiluri operaționale.
Domnia sa ne-a explicat: “Soluțiile propuse au venit că răspuns la provocările strategice cu care instituțiile se confruntă: consolidarea capabilităților pentru gestiunea eficientă a unui volum din ce în ce mai mare de date în condiții de securitate, utilizând noi platforme tehnologice.
Proiectele de transformare digitală depuse pentru finanțare răspund obiectivelor acestor instituții și le pregătesc pentru un salt calitativ și un surplus de inovație în guvernanța furnizării serviciilor publice, susținută de optimizarea proceselor interne.
ADR își va continua misiunea de a sprijini implementarea acestor proiecte, contribuind astfel la implementarea Politicii Publice de e-guvernare și a obiectivelor Deceniului Digital pentru România.
Conducerea ADR a reușit să creeze un mediu echilibrat în care fiecare membru al echipei își poate atinge potențialul de livrare personal, strălucind individual, dar și în munca de echipă și pentru acest ambient profesional de lucru un merit deosebit îl are Dragoș Vlad, președintele ADR.
Mulțumesc colegilor mei și să menținem cadența în același ritm de livrare în beneficiul cetățenilor, companiilor și administrației românești”.