Banci

Achiziția băncii slovene Nova KBM de către OTP Bank este aproape de finalizare

OTP Group anunță aprobarea de către Agenția Slovenă pentru Protecția Concurenței a preluării băncii Nova KBM, potrivit unui comunicat.

Astfel, în ședința din 31 ianuarie 2023, Agenția a aprobat achiziția a 100% din acțiunile Nova KBM de către OTP Bank. Cea mai importantă achiziție din istoria OTP Group până în prezent va putea fi finalizată în curând.

Aprobarea autorității este ultima autorizare necesară pentru finalizarea cu succes a procesului de achiziție al băncii Nova KBM. Acordul de vânzare-cumpărare a fost semnat în primăvara anului 2021 pentru realizarea transferului a 100% din participațiile la Nova KBM Bank, deținută în proporție de 80% de Apollo Global Management și 20% de către BERD, către OTP Bank.

Tranzacția are o importanță semnificativă în evoluția OTP Group. În urma recentei decizii a autorității slovene de concurență, încheierea procedurilor financiare și de audit pentru finalizarea achiziției este de așteptat să aibă loc în următoarele zile.

De asemenea, prezența OTP Group va crește de la 11 la 12 țări după finalizarea achiziției băncii Ipoteka Bank, aflate în desfășurare în Uzbekistan.

Articole recente

Guvernul vrea să instituie premiul naţional ,,Ambasador Mihnea Constantinescu” pentru merite deosebite în combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură

Guvernul vrea să instituie premiul naţional ,,Ambasador Mihnea Constantinescu" pentru merite deosebite în combaterea antisemitismului,…

3 ore ago

Grupul AVAX a semnat un contract de 673,5 milioane de euro pentru centrala electrică de la Mintia, de 1.750 MW

AVAX Group anunță că a semnat un contract cu Mass Group Holding (MGH) Group pentru…

3 ore ago

Elena Maria Sava va exercita atribuţiile preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, în locul lui Sorin Gal

Elena Maria Sava, director general al Direcţiei Generale inspecţie şi supraveghere teritorială a activităţilor miniere…

3 ore ago

Ion Cupă – numit preşedinte al Autorităţii Vamale Române

Ion Cupă a fost  numit preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Vamale…

3 ore ago

Nicoleta Cârciumaru a fost numită preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală

Nicoleta Cârciumaru a fost numită preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale…

4 ore ago