Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzAcționarii Roca Industry (ROC1) au fost convocați, pe 29 ianuarie 2024, pentru modificări la actul constitutiv în vederea listării pe piața reglementată și achiziția Workshop, arată un raport transmis Bursei de Valori București.
Astfel, pe ordinea de zi a AGA se găsește aprobarea modificarii Actului Constitutiv al Societatii, in forma pusa la dispozitia actionarilor, potrivit anexei la prezentul convocator. Modificarile din Actul Constitutiv referitoare la Piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti sunt efective sub rezerva aprobarii transferului actiunilor pe aceasta piata.
De asemenea, acționarii vor decide aprobarea achizitiei, direct de catre Societate, a 70% din Partile Sociale emise de Workshop, insemnand un numar de 70 de parti sociale, fiecare cu o valoare nominala individuala de 10 Lei si o valoare nominala totala de 700 Lei, pentru un pret de achizitie („Pretul Partilor Sociale”) in cuantum maxim de 50.000.000 RON (cincizeci milioane lei) („Tranzactia”), precum si a achizitiei ulterioare a unui pachet suplimentar de 30% din partile sociale emise de Workshop, in conditiile si termenii stipulati in CVC, si a semnarii tuturor documentelor necesare pentru a da efect Tranzactiei.
Pe ordinea de zi a AGA mai figurează aprobarea incheierii de catre Societate cu o banca finantatoare din Romania a unei facilitati de credit in vederea finantarii Tranzactiei, in limita a 50.000.000 lei (cincizeci milioane lei), precum si a constituirii de garantii, precum, dar fara a se limita la ipoteci mobiliare asupra conturilor, creantelor, partilor sociale sau ipoteci imobiliare, in favoarea bancii finantatoare, pana la o valoare maxima de 50.000.000 Lei (cincizeci milioane lei).
La nivel de holding, ROCA Industry a înregistrat venituri financiare în valoare de 5,3 mil. RON (compuse în principal din venituri din dobânzi în sumă de 3,6 mil. RON pentru împrumuturile intra-grup acordate, precum și din venituri din dividende). Din acestea, s-au dedus cheltuielile operaționale de funcționare ale holdingului și cheltuielile financiare, ROCA Industry raportând un profit net în valoare de 0,4 mil RON.
Holdingul industrial deține direct și indirect, un număr de 8 companii – performeri în sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul și cel mai mare producător național de plasă din fibră de sticlă și singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucători din industria de producție de vopsele și lacuri), ECO EURO DOORS (cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale), DIAL (producător de produse din fir metalic), ELECTROPLAST (liderul pieței de cabluri electrice pentru infrastructură feroviară), precum si producatorii de fibră de sticlă Terra, Europlas și Iranga, prin intermediul BICO Industries.
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…
Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
This website uses cookies.
Read More