Acționarii Romgaz au decis prelungirea mandatelor administratorilor provizorii

Acționarii Romgaz (SNG) au decis, în AGA de azi, aprobarea prelungirii mandatelor administratorilor provizorii, pe o perioadă de două luni de la data expirării lor. Membrii provizorii ai Consiliului de Administraţie al S.N.G.N. ROMGAZ S.A au fost aleşi în şedinţa AGOA din data de 25.06.2020, fiind stabilită o durată a mandatului acestora de patru 4 luni, potrivit raportului transmis Bursei de Valori București.

AGA a mai decis aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli individual rectificat, pentru anul 2020.

La punctul 2 de pe ordinea de zi nu s-a adoptat nici o hotărâre, nefiind întrunită majoritatea de voturi cerute de Actul Constitutiv.

Totodată, la punctele 7 – 11 de pe ordinea de zi nu a fost adoptată nici o hotărâre, nefiind întrunite condiţiile de cvorum cerute de lege.

Financial Intelligence a scris, ieri, că acţionarii Romgaz vor prelungi mandatele actualilor membri ai Consiliului de Administraţie pentru încă două luni, potrivit unor surse din piaţa de energie.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că nu va fi făcută nicio numire în Consiliul de Administraţie al Romgaz în această săptămână. “Nu va fi nicio numire la Romgaz săptămâna aceasta. (…) Nu sunt numiri, nu folosiţi cuvântul numiri. Nu va fi nicio numire nu numai în această săptămână şi orice numire în Consiliile de Administraţie va fi făcută astfel încât să putem asigura o administrare corectă a companiei”, a spus Orban.

G4Media.ro a scris în exclusivitate că cei trei noi membri propuși de Ministerul Economiei, acționar majoritar la Romgaz, sunt economistul Cristian Firu (controlor de trafic la CNAIR), juristul Andrei Dimitriu (consilier la Autoritatea Electorală Permanentă) și inginerul Virgil Popa (administrator al unei firme care vinde produse medicale, fost viceprimar în Sibiu specializat în asfaltări, declarat incompatibil de ANI). Întrebat luni seară într-o conferință de presă la Cotroceni de reporterul G4Media.ro despre aceste numiri, președintele Klaus Iohannis a spus că se va interesa la guvern.

Adina Ardeleanu

Adina Ardeleanu – membru fondator FinancialIntelligence.ro Adina Ardeleanu, membru fondator FinancialIntelligence.ro, are o experiență de peste 12 ani în jurnalism economic. Ea a debutat, în 2006, la publicația Bursa, avansând până în poziția de redactor șef adjunct. De-a lungul carierei, Adina a fost premiată pentru articolele dedicate pieței de capital, atât de Asociația Brokerilor din România, cât și de Bursa de Valori din Polonia. Absolventă de ASE, Adina a urmat cursuri de jurnalism economic ținute de Thomson Reuters, la Londra și Frankfurt, dar și de The Fund for American Studies (TFAS), la Praga.

Articole recente

A fost arestat omul de afaceri Jaroslav Haščáka, care deţine casele de pariuri Fortuna şi farmaciile Sensiblu

*Miliardarul ar fi ordonat uciderea jurnalistului slovac Jan Kuciack Omul de afaceri Jaroslav Haščák, care ar…

9 ore ago

Germania: Cel puţin două persoane ucise şi 15 rănite de o maşină care a intrat într-o zonă pietonală

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 15 au fost rănite după ce…

13 ore ago

Cinci state membre,inclusiv România, au primit tranşa de 8,5 miliarde euro din împrumutul acordat de CE

Comisia Europeană a plătit marţi a treia tranşă, în valoare de 8,5 miliarde de euro,…

14 ore ago

Moody’s: Majoritatea ratingurilor suverane se confrunte cu un “şoc negativ semnificativ” din cauza pandemiei

Moody's Investors Service se aşteaptă ca majoritatea ratingurilor suverane să se confrunte cu un "şoc…

14 ore ago

Coronavirus: O decizie privind vaccinul Pfizer/BioNTech, cel mai târziu la 29 decembrie (Agenţia Europeană a Medicamentelor)

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat marţi că va organiza cel mai târziu la…

15 ore ago

4.272 cazuri de coronavirus în 24 de ore, la 14.588 de teste

Până astăzi, 1 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 479.634 de cazuri de persoane…

16 ore ago