Acţiunile Alstom cresc după ce vânzările trimestriale s-au majorat cu 146%

Acţiunile Alstom au urcat marţi cu peste 3%, după ce producătorul trenurilor de mare viteză TGV a raportat creşterea vânzărilor trimestriale, în urma majorării comenzilor, în special în Europa, transmite DPA, potrivit Agerpres.

În trimestrul doi din 2021, vânzările companiei franceze au crescut cu 146%, la 3,7 miliarde de euro (4,37 miliarde de dolari), de la 1,51 miliarde de euro în urmă cu un an. Pe bază pro forma, vânzările au urcat cu 33%.

Comenzile trimestriale au ajuns la 6,4 miliarde de euro în perioada aprilie-iunie 2021, de la 1,65 miliarde de euro în urmă cu un an.

Majoritatea comenzilor au venit din Europa (71% din total). Ca urmare, Alstom se aşteaptă la un flux de numerar pozitiv în a doua parte a anului fiscal 2022, în urma majorării livrării şi a stabilizării operaţiunilor. Totuşi, pe ansamblul lui 2022 compania estimează un flux de numerar negativ.

În plus, Alstom estimează în continuare vânzări pe termen mediu la o rată anuală compusă de creştere (RACC) de peste 5%, în perioada 2021 – 2025, sprijinite de cererea ridicată de pe piaţă, în timp ce îşi va extinde cota globală de piaţă cu cinci puncte procentuale.

Marja ajustată de profit ar urma să se situeze la 8% – 10% începând din 2025.

Luna aceasta, Alstom a estimat un flux de numerar negativ, de până la 1,9 miliarde de euro, în perioada aprilie-septembrie 2021, în condiţiile în care compania încearcă să stabilizeze proiectele diviziei feroviare a companiei canadiene Bombardier, recent achiziţionate. De asemenea, Alstom a informat că integrarea Bombardier Transportation este în grafic.

În ianuarie, Alstom a anunţat finalizarea achiziţionării diviziei feroviare a companiei canadiene Bombardier, preţul de referinţă al tranzacţiei fiind la limita inferioară a orientărilor sale. Alstom a precizat că preţul tranzacţiei a fost stabilit la 5,5 miliarde de euro (6,7 miliarde de dolari), la limita de jos a preţului indicat anterior, de 5,5 – 5,9 miliarde de euro.

Preluarea Bombardier Transport de către Alstom va da naştere celui de-al doilea mare producător mondial de trenuri, după grupul chinez CRRC Corp.

Cifra de afaceri combinată a celui de-al doilea mare producător mondial de trenuri se va ridica la 15,7 miliarde de euro, iar compania va avea 75.000 de angajaţi în 70 de ţări.

Articole recente

Sri Lanka: Premierul preia Ministerul Finanţelor, crucial pentru a scoate ţara din grava criză economică

Premierul srilankez Ranil Wickremesinghe a preluat miercuri Ministerul Finanţelor, un minister crucial pentru a scoate…

48 de minute ago

O delegaţie a FMI va evalua economia românească, în perioada 30 mai – 10 iunie

O echipă a Fondului Monetar Internaţional, condusă de şeful misiunii FMI pentru România, Jan Kees…

51 de minute ago

Trebuie să facem totul pentru a opri războiul din Ucraina, declară premierul polonez Mateusz Morawiecki

Premierul polonez Mateusz Morawiecki i-a cerut marţi comunităţii internaţionale să ''facă tot ce poate pentru…

o oră ago

SUA: Stellantis şi Samsung SDI investesc 2,5 miliarde dolari într-o fabrică de baterii pentru vehicule electrice

Samsung SDI, divizia de baterii a grupului sud-coreean Samsung, şi producătorul auto Stellantis au anunţat…

2 ore ago

George Soros spune că civilizația ar putea să nu supraviețuiască războiului lui Putin din Ucraina şi avertizează asupra crizei globale

Soros îi vede pe Putin și Xi drept „cea mai mare amenințare la adresa societății…

4 ore ago