Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzMircea Jumanca, activist pentru protecția mediului și ghid de turism, a declarat pentru Deutsche Welle că motivul prăbușirii Cascadei Biger este intervenția omului în circuitul apei, potrivit digi24.ro.
Activistul de mediu a precizat că a observat fisuri în corpul cascadei în ultimii doi ani.
Romsilva respinge informațiile expuse de Mircea Jumanca, despre care spune că sunt false. Cei de la Romsilva susțin că nu există legătură între prăbușirea cascadei Bigăr și captarea apei de către păstrăvăria Valea Miniș.
„Care este adevărul? Păstrăvăria Valea Miniș a fost construită în perioada 1986-1988, inclusiv o lucrare de captare pe izvorul Bigăr, iar în ultimii 33 de ani nu s-a mai efectuat nicio lucrare suplimentară, deci nu aceasta este cauza prăbușirii cascadei. Așa cum am precizat anterior, cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale, sub propria greutate, în urma acumulării în timp a travertinului și a mușchiului”, arată Romsilva, care a publicat, pe pagina de Facebook, imagini noi, cu momentul în care Cascada Bigăr s-a prăbușit.
Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit luni, în jurul orei 18.00, din cauze naturale, a anunțat Romsilva. Reprezentanții regiei susțin că travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni și greutate, iar luni cascada a cedat sub propria greutate.
Perspectivele României vor depinde de posibilitatea de a menține credibilitatea fiscală, permițând în același timp…
Tot mai mulți români sunt vizați de tentative de fraudă financiară prin intermediul unor așa-zise…
Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din lume după volumul tranzacțiilor și numărul de…
AUR cere președintelui și premierului să nu umilească poporul român primindu-l pe șeful companiei OMV…
Vrei să înțelegi economia României în 2025? Începe cu deficitul. Cât timp deficitul urcă de…
Peste zece ţări au introdus sau au majorat taxele existente deja, percepute în mod specific…
This website uses cookies.
Read More