Energie

AFEER a lansat oficial AFEER Academy

AFEER (Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică) a lansat oficial AFEER Academy – Cursuri de bază, dar și avansate, privind sectorul energetic și activitatea de furnizare și de trading.

“Lansăm astăzi, în mod oficial, AFEER Academy, însă proiectul este deja funcțional și se anunță a fi un succes, dat fiind interesul mare manifestat pentru primele două serii de cursuri care au avut loc. Un număr de 42 de persoane au absolvit cursurile și au fost certificate ca având cunoștințe de bază privind sectorul energiei electrice. Au fost programate alte serii de cursuri, se fac noi înscrieri”, a declarat Dl Ion Lungu, Presedinte AFEER.
“O provocare nouă pentru piața din România o reprezintă lipsa, din ce în ce mai acută, a forței de muncă, în special a celei calificate și înalt calificate. Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România vine, astfel,în întâmpinarea nevoilor pieței și participanților la piața energiei și lansează AFEER Academy. Organizăm, pentru membrii noștri, cursuri de bază, dar și avansate, privind sectorul energetic și activitatea de furnizare și trading. De asemenea, companiile din sectorul energetic, dar și consumatorii industriali, care doresc perfecționarea propriilor angajați, precum și persoane – consumatori casnici sau persoane private – ce doresc o certificare a cunoștințelor despre piața de energie electrică pot participa la cursurile AFEER Academy“, a afirmat Dl Laurențiu Urluescu, Membru Comitet Director AFEER.
În urma participării la AFEER Academy, dar și a examenelor, cursanții vor obține diplome ce le vor certifica obținerea unor competențe de bază privind Electricity Value Chain (generare – transport – distribuție – furnizare – consum).

Participanții la cursuri vor deține, de asemenea, cunoștințe despre energia electrică (curent electric, tensiune, putere, energie activă, energie reactivă, niveluri de tensiune, sisteme monofazate/trifazate, import, export, notificări, agregări etc.), despre balanța energetică (producție, consum, frecvență), despre instituțiile din domeniu și rolul lor (ANRE, OMEPA, OPCOM, ACER). Cursanții învață de la lectorii de specialitate ai AFEER Academy și despre categoriile de producători, consumatori, prosumatori, categoriile de furnizori și traderi, despre piața de energie electrică la nivel orar și lunar, piața angro și cu amănuntul, piața reglementată și cea concurențială.
La absolvire, cursanții vor avea noțiuni de bază despre măsurare și decontare la nivel angro și retail, despre profile și prognoze de consum, despre modalități de gestionare a portofoliului de clienți, precum și despre achiziția de către furnizor a energiei electrice, pe diferite orizonturi de timp. De asemenea, cursanții vor avea noțiuni despre diferențele între prețuri și tarife, despre subvențiile acordate în domeniul energetic (cogenerare, certificate verzi), despre procesul de schimbare al furnizorului de către consumatori și obligațiile de informare a consumatorilor, precum și despre legislația comunitară și impactul politicilor Uniunii Europene asupra pieței de energie electrică. Nu în ultimul rând, vor înțelege noțiunile de bază ale REMIT și GDPR.

Articole recente

Bruxellesul apără acordul comercial încheiat cu Trump

Un compromis 'bun' sau o capitulare în faţa preşedintelui american Donald Trump? Comisia Europeană a…

29 de minute ago

Sorin Grindeanu: Radu Oprea mi-a spus că are un cazier fiscal la zi curat

Preşedintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat luni că şeful Secretariatului General al Guvernului,…

30 de minute ago

Grindeanu, întrebat dacă Neacşu ar trebui să îl înlocuiască pe Anastasiu: Nu cred că lucrurile trebuie discutate în această formă

Preşedintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat luni că nu crede că vicepremierul Marian…

32 de minute ago

Comisia Europeană: Temu încalcă Regulamentul privind serviciile digitale în ceea ce priveşte produsele ilegale de pe platforma sa

Comisia Europeană a constat luni, cu titlu preliminar, că Temu încalcă obligaţia prevăzută în Regulamentul…

33 de minute ago

Companiile mai au câteva zile să-şi seteze sistemele la noile cote de TVA, dar momentan lipsesc normele metodologice (analiză)

Companiile mai au câteva zile să-şi seteze sistemele la noile cote de TVA, de 11%…

o oră ago

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE PRIVIND VÂNZAREA BUNURILOR DEBITOAREI MIDA MOBLUX SRL – în faliment

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Bastucescu Pârvu Insolvency SPRL, cu sediul ales în București, Str. Aviator Mircea…

2 ore ago

This website uses cookies.

Read More