Burse/Investitii

AIR CLAIM vrea să atragă 570.000 euro prin plasament privat și să se listeze la BVB

  • În 2020, compania a realizat profituri de 1 mil. lei, cu o marjă de profit 53%.
  • Capitalul care va fi atras va finanța deschidere de puncte fix în terminalele de sosiri și dezvoltarea unei aplicații de mobil
  • După plasamentul privat, acțiunile vor fi listate la BVB, piața AeRO

AIR CLAIM, lider pe piața din România în domeniul facilitării obținerii drepturilor pasagerilor aerieni, intenționează să își finanțeze dezvoltarea prin piața de capital. Într-o primă rundă de finanțare, compania urmărește să atragă 570.000 euro prin emisiune de noi acțiuni. Majorarea de capital se va desfășura prin intermediul unui plasament privat intermediat de Goldring, care se va derula la finalul lunii mai, potrivit unui comunicat.

În 2019, AIR CLAIM a obținut o cifra de afaceri de 2.99 mil. RON (+6795 % față de 2018) și un profit net de 2.57 mil RON, echivalentul unei marje de profit de 85%. În 2020, pe fondul crizei sanitare și a întreruperii zborurilor, AIR CLAIM a obținut un profit de 1 mil. RON, echivalentul unei marje de profit de 53%.

„În ipoteza în care zborul este anulat sau are o întârziere mai mare de 3 ore, pasagerul beneficiază de anumite drepturi, printre care primirea unei compensații cuprinse între 250 și 600 euro. Este estimat că doar 5% din pasageri își cunosc aceste drepturi. AIR CLAIM facilitează obținerea acestor drepturi fie prin intermedierea cu operatorul aerian, fie prin achitarea imediată a unei părți din despăgubire în schimbul cesionării dreptului”, spune Coteș Mihail, CEO-ul AIR CLAIM.

Imediat după plasament, compania va iniția procedurile de listare a acțiunilor pe piața AeRO, a BVB.

„AIR CLAIM va putea oferi investitorilor expunere indirecta pe domeniul transportului aerian. Numărul zborurilor este direct corelat cu numărul de solicitări de despăgubire primite de AIR CLAIM. Capitalul atras va fi folosit pentru implementarea unor puncte fixe în terminalele de sosiri ale aeroporturilor din România, pentru un contact direct cu pasagerii zborurilor întârziate sau anulate. O altă direcție de alocare constă în dezvoltarea unei aplicații pentru mobil care va putea identifica automat, prin accesul la e-mail, zborurile eligibile din trecut ale utilizatorului ori notificarea unui zbor eligibil curent”, spune Coteș Mihail.

„Fiind și investitor pe piața de capital, cunosc așteptările investitorilor. AIR CLAIM intenționează să își remunereze investitorii atât prin acordarea de acțiuni gratuite, cât și prin acordarea de dividende. În ceea ce privește perspectivele, pe fondul revenirii turismului și implicit a traficului aerian la nivelurile anterioare crizei sanitare, păstrând constant o marjă a profitului net cuprinsă între 40% și 50%, AIR CLAIM estimează venituri de 34 mil. RON în 2022, 95 mil. RON în 2023, urmate de o creștere constantă și semnificativă a veniturilor, atât în 2024 cât și în 2025.”

Articole recente

Google nu a avertizat 10 milioane de persoane despre cutremurul din Turcia (BBC)

Google a recunoscut că sistemul său de avertizare timpurie în caz de cutremur nu a…

25 de minute ago

Inundații semnificative, în județele Suceava și Neamț, în urma furtunilor

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, 25 de localități din nouă județe ale țării (Alba,…

39 de minute ago

Vremea Schimbării (opinie Eugen Lascu)

Autor: Eugen Lascu După cum am mai afirmat și în alte articole, trăim într-o eră…

48 de minute ago

De ce nu vin specialiștii în companiile de stat?

Autor: Gabriel Grădinescu, fost vicepreședinte ASF Se observă o efervescență în jurul temei guvernanței companiilor…

o oră ago

Nazare: Abuzurile ANAF nu sunt lucruri noi

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a declarat duminică, după demisia vicepremierului Dragoş Anastasiu şi dezvăluirile acestuia…

2 ore ago

This website uses cookies.

Read More