Categories: InternationalPolitica

Alegeri SUA – Trump dă undă verde procesului de tranziţie spre o administraţie Biden

La mai bine de două săptămâni de la anunţarea înfrângerii sale în alegerile prezidenţiale din SUA, Donald Trump a dat undă verde luni seară deschiderii procesului de tranziţie spre o administraţie Biden, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Echipa democratului a luat imediat notă de o etapă care permite ”un transfer de putere paşnic şi fără probleme”.

Preşedintele republican în exerciţiu nu a recunoscut în mod direct victoria lui Joe Biden, promiţând să continue o ”luptă dreaptă” în timp ce demersurile sale în justiţie se înmulţesc, fără succes, pentru a încerca să demonstreze fraude în alegerile din 3 noiembrie.

”Cu toate acestea, în interesul superior al ţării noastre, recomand” ca agenţia guvernamentală responsabilă pentru transferul de putere să facă ”ceea ce este necesar în ceea ce priveşte protocoalele şi am cerut echipei mele să facă acelaşi lucru”, a scris Trump pe Twitter.

Această agenţie, GSA (General Services Administration), a trimis anterior o scrisoare prin care îl informa pe Joe Biden că este deschisă calea pentru tranziţie.

Administraţia Trump trebuie să recunoască oficial că Joe Biden este preşedintele ales pentru ca echipa de tranziţie a democratului să poată începe să primească informaţii clasate top-secret şi să discute cu echipele existente în diferitele ministere.

Adina Ardeleanu

Adina Ardeleanu – membru fondator FinancialIntelligence.ro Adina Ardeleanu, membru fondator FinancialIntelligence.ro, are o experiență de peste 12 ani în jurnalism economic. Ea a debutat, în 2006, la publicația Bursa, avansând până în poziția de redactor șef adjunct. De-a lungul carierei, Adina a fost premiată pentru articolele dedicate pieței de capital, atât de Asociația Brokerilor din România, cât și de Bursa de Valori din Polonia. Absolventă de ASE, Adina a urmat cursuri de jurnalism economic ținute de Thomson Reuters, la Londra și Frankfurt, dar și de The Fund for American Studies (TFAS), la Praga.

Articole recente

Asociația Energia Inteligentă îi cere președintelui Klaus Iohannis să se implice în reluarea liberalizării pieței de energie electrică și schimbări în conducerea ANRE

Asociația Energia Inteligentă, prin președintele Dumitru Chisăliță, îi cere președintelui Klaus Iohannis să se implice…

6 ore ago

Moderna anunță că vaccinul său anti Covid este eficient și împotriva tulpinilor din Marea Britanie și Africa de Sud

Vaccinul COVID-19 produs de Moderna își păstrează activitatea de neutralizare împotriva tulpinilor emergente identificate pentru…

6 ore ago

Producătorii robotului Sophia vor să demareze producţia de masă în contextul pandemiei

De la lansarea sa, în 2016, robotul umanoid Sophia a devenit un fenomen viral iar…

6 ore ago

FMI va analiza impactul economic al schimbărilor climatice (Kristalina Georgieva)

Fondul Monetar Internaţional consideră schimbările climatice un risc fundamental la adresa stabilităţii economice şi financiare,…

6 ore ago

Alte 7 cazuri de infectare cu noul coronavirus depistate la Şcoala 28 din Sectorul 2

Alte şapte persoane de la Şcoala 28 din Sectorul 2 al Capitalei au fost confirmate…

6 ore ago

UE deplânge refuzul “inamical” al Londrei de a-i recunoaşte ambasadorul

Uniunea Europeană deplânge refuzul "inamical" al Regatului Unit de a acorda statut diplomatic reprezentanţei sale…

6 ore ago