Categories: Afaceri

Alexandru Nazare: ANAF e datoare să le ceară scuze oamenilor care, deși și-au plătit taxele la timp, au fost puși pe drumuri și nevoiți să stea la cozi

ANAF e datoare să le ceară scuze oamenilor care, deși și-au plătit taxele la timp, au fost puși pe drumuri și nevoiți să stea la cozi, spune Alexandru Nazare, ministrul finanţelor.
Zeci de oameni au stat zilele acestea la coadă, în stradă, în faţa sediului ANAF din sectorul 6 al Capitalei, spunând că au primit somații de plată de la Fisc.
Aceştia au declarat că au așteaptat și de trei ore în fața instituției pentru că funcționa un singur ghișeu.
Acesta a scris pe Facebook: “Înainte de toate, ANAF e datoare să le ceară scuze oamenilor care, deși și-au plătit taxele la timp, au fost puși pe drumuri și nevoiți să stea la cozi. Acestor contribuabili trebuie să le mulțumim pentru faptul că își plătesc la timp taxele, că îşi respectă obligaţiile faţă de stat și să-i tratăm cu respect, fără să le facem viața mai complicată decât este deja.
În ședinta de lucru de astăzi, de la sediul ANAF Sector 6, am transmis conducerii că mi se pare intolerabil modul în care a tratat situația. Pot să înțeleg că sunt deficiențe care trenează de multă vreme și că nu pot fi remediate peste noapte, mai ales în privința digitalizării. Dar, distantarea fizică trebuia să fie asigurată. Situatia creata putea fi evitata.
Daca aveau nevoie de sprijin suplimentar era suficient să ceară și găseam soluții.
Mă aștept de la toate administrațiile fiscale să comunice eficient atât intern, cât și extern și să trateze cu respect contribuabilii. Nu este suficient ca serviciile pentru aceștia să existe doar pe hârtie, ele trebuie să și funcționeze.
Aștept rezultatele controlului intern demarat ieri, măsuri clare și termene de remediere a deficiențelor pentru toate administrațiile fiscale din București”.

Articole recente

Washingtonul lansează împreună cu G7 o iniţiativă destinată să dea o replică Chinei în materie de infrastructuri

Grupul celor mai puternice şapte economii ale lumii (G7) a abordat duminică, la iniţiativa SUA,…

5 ore ago

Ciucă: Decizia SUA privind finanţarea pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici în România confirmă soliditatea parteneriatului strategic

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că decizia SUA de a finanţa cu 14 milioane de dolari…

6 ore ago

Iohannis: Asigurarea securităţii energetice – obiectiv comun al parteneriatului strategic româno-american

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat, duminică, anunţul preşedintelui SUA, Joe Biden, privind finanţarea cu 14 milioane…

6 ore ago

Ucraina: Johnson îl avertizează pe Macron împotriva “oricărei tentative” de soluţie negociată “acum”

Premierul britanic Boris Johnson l-a avertizat duminică pe preşedintele francez Emmanuel Macron împotriva tentativei de…

11 ore ago

Compania Austrian Airlines a anulat zeci de zboruri din cauza contaminărilor cu COVID-19 în rândul personalului său

Compania aeriană austriacă Austrian Airlines a fost nevoită să anuleze sâmbătă 52 din cele 360…

13 ore ago