Banci

Alpha Bank Romania a raportat un profit înainte de impozitare de 25,6 milioane euro, în 2021

La finalul anului 2021, portofoliul de credite al Alpha Bank Romania s-a situat la peste 2,7 miliarde euro, înregistrând o creștere de 3,3% față de anul precedent, în timp ce depozitele atrase de la clienți au depășit 2,68 miliarde euro, potrivit unui comunicat.

Creșterea solidă a veniturilor din comisioane (peste 20% față de anul anterior) și o administrare eficientă a riscurilor au atenuat impactul negativ al ratelor de dobândă scăzute și au generatî, o evoluție superioară celei anticipate pentru 2021, potrivit băncii.

Conform comunicatului, Alpha Bank Romania a continuat să sprijine creșterea economică și să contribuie la eforturile de susținere a mediului de afaceri prin participarea activă în cadrul programelor derulate de către Guvernul României. Volumul creditelor noi acordate companiilor mari a înregistrat un avans puternic dublându-se față de anul precedent în timp ce producția de credite destinate IMM-urilor a atins cel mai înalt nivel din ultimul deceniu.

În 2021, Alpha Bank a lansat o ofertă dedicată start-up-urilor, venind astfel în sprijinul antreprenorilor aflați la început de drum. Totodată, banca a semnat în trimestrul al treilea o convenție cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru accelerarea absorbției Fondurilor Europene alocate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2021 – 2022.

În zona persoanelor fizice, eforturile depuse pe segmentul creditelor ipotecare s-au concretizat în creșterea vânzărilor cu 33% față de anul precedent, în timp ce pe segmentul creditelor de consum, vânzările noi au înregistrat un avans de peste 80% față de 2020.

Alpha Bank Romania a contribuit și la consolidarea interdependenței dintre piața de capital și cea bancară, participând ca manager la emisiunea de obligațiuni în valoare de 40 de milioane euro a Libra Internet Bank.

Banca sprijină eforturile companiilor în tranziția către o economie verde atât cu produse de finanțare adecvate, cât și cu know-how și consultanță despre oportunitățile pe care le au în acest domeniu și pentru accelerarea procesului de absorbție a fondurilor europene puse la dispoziție în cadrul  Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) și a altor programe similare.

Pentru persoanele fizice, Alpha Bank Romania oferă condiții mai avantajoase de finanțare a locuințelor “verzi” și încurajează investițiile din domeniul eficienței energetice, fiind membru al Consiliului Român al Clădirilor Verzi (RoGBC), participant al programului european Energy Efficient Mortgages Initiative și prima bancă din România ce a aderat la schema de certificare Energy Efficient Mortgage Label.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit,  Luxemburg și Cipru.

Articole recente

Klaus Iohannis transmite felicitări noului preşedinte al Cehiei

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, sâmbătă, felicitări noului preşedinte al Cehiei, Petr Pavel, pronunţându-se pentru…

5 ore ago

Armata Poloniei înregistrează un nivel record de recrutări de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina

Forţele armate ale Poloniei înregistrează un nivel record de recrutări de la declanşarea invaziei ruse…

5 ore ago

Liderii europeni salută victoria lui Petr Pavel în alegerile prezidenţiale din Republica Cehă

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat "ataşamentul ferm la valorile noastre europene"…

5 ore ago

Atentate în Ierusalimul de Est: Moscova îndeamnă toate părţile la ”reţinere maximă”

Ministerul Afacerilor Externe rus s-a declarat sâmbătă "profund îngrijorat" după atentatele comise în Ierusalimul de…

5 ore ago

Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Cehă

Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Cehă, după numărarea a 75%…

9 ore ago

Preşedinta Comisiei Europene asigură Kievul de sprijin necondiţionat înaintea summitului UE-Ucraina

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat sâmbătă, înainte de summitul UE-Ucraina de…

11 ore ago