Afaceri

Alstom – prima comandă pentru autobuzul 100% electric Aptis, de la Comunitatea Transporturilor din Strasbourg

Compania Alstom a primit recent prima comandă pentru autobuzul său 100% electric Aptis, din partea companiei de transport CTS (Comunitatea Transporturilor din Strasbourg). Este vorba despre un contract pentru 12 vehicule Aptis, fiecare având o lungime de 12 metri și fiind echipate cu trei uși. Aceste autobuze Aptis vor fi primele autobuze electrice care vor veni în completarea flotei de vehicule a CTS.

Aptis este creația echipelor Alstom de la fabrica Hangenbieten din Alsacia. Vehiculele solicitate de Strasbourg sunt proiectate pentru încărcare lentă în depou, pe timpul nopții. De asemenea, Aptis este disponibil și în varianta în care poate fi încărcat la fiecare capăt de linie, ori de câte ori este necesar, utilizând soluții de încărcare la sol (SRS) sau încărcare prin acoperiș (pantograf inversat).

Aptis a fost proiectat ținând seama de un cost total optimizat. Acest lucru este posibil datorită costurilor reduse de operare și de mentenanță și duratei de exploatare mai mari decât a unui autobuz standard. Așadar, pentru autoritățile locale obiectivul este acela de a avea un cost total echivalent cu cel al autobuzelor diesel standard existente.

Din septembrie 2018, Aptis este menționat de CATP, biroul central francez de achiziții pentru transportul public, în oferta de autobuze electrice care pot face obiectul achizițiilor publice efectuate de către autoritățile locale. Această menționare permite autorităților membre să comande vehicule de tip Aptis direct și simplu de la CATP, evitând procedurile îndelungate și costisitoare.

De când prototipul a fost prezentat în martie 2017, patru vehicule de probă au parcurs peste 40.000 de km în condiții reale de exploatare, pe teritoriul Franței și în Europa. Aceste probe au făcut posibilă testarea într-un nou context a caracteristicilor autobuzului Aptis, inspirate de cele ale unui tramvai, a performanțelor sale aerodinamice, a capacității de autonomie și a sistemului de conducere asistat. Aptis a câștigat premiul pentru inovație la expoziția Busworld, în 2017. De asemenea, în ianuarie 2019 a obținut certificatul oficial de garanție de origine franceză (Origine France Garantie); acest certificat atestă faptul că peste 60% din valoarea adăugată a autobuzului Aptis este realizată în Franța.

Alstom  a înregistrat vânzări de 7,3 miliarde euro și comenzi în valoare de 7,2 miliarde euro în anul fiscal 2017/18. Alstom are sediul principal în Franța, dar este prezentă în peste 60 de țări, având un număr de 34.500 de angajați.

Articole recente

Ciolacu: Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva de ţară a României; după 3 ani, am reuşit să stabilizăm lucrurile

Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva de ţară a României şi a reconfirmat ratingul,…

28 de minute ago

Dmitri Medvedev cere o interdicţie asupra obţinerii de câştiguri în Rusia de către ‘agenţii străini’

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a susţinut sâmbătă că parlamentul de la Moscova ar trebui…

33 de minute ago

Putin şi Erdogan au discutat telefonic despre acordul privind exportul cerealelor, relaţiile turco-siriene (Kremlin)

Preşedintele rus Vladimir Putin a purtat o convorbire telefonică cu omologul său turc Recep Tayyip…

35 de minute ago

Acord între Germania şi Comisia Europeană privind motoarele cu combustie

Guvernul german a ajuns la un acord cu Comisia Europeană în disputa cu privire la…

2 ore ago

Aproape 100 de miliarde de dolari, retrase din depozitele la băncile din SUA, dar oficialii spun că sistemul e „sănătos și rezistent” (CNBC)

Autoritățile de reglementare au asigurat din nou publicul că sistemul bancar din SUA este în…

2 ore ago

Austria anunță că îl va aresta pe Putin și îl va aduce la Haga dacă liderul Rusiei va vizita țara

Austria își va îndeplini obligațiile care îi revin în calitate de parte la Statutul de…

4 ore ago