Afaceri

Alstom va furniza 41 de trenuri regionale Coradia Lint regiunii Bavaria din Germania

Alstom a încheiat un contract pentru furnizarea către Transdev a 41 de trenuri regionale Coradia Lint, pentru operarea pe teritoriul regiunii germane Bavaria, potrivit unui comunicat de presă.

Trenurile vor fi operate de sucursala Transdev Bayerische Regiobahn GmbH (BRB) pe magistralele dinspre Augsburg către Weilheim, Schongau, Ingolstadt, Eichstätt și Langenneufnach. Contractul are o valoare de peste 150 de milioane de euro.

Trenurile vor fi construite la unitatea Alstom din Salzgitter, Saxonia Inferioară, cu livrarea planificată pentru septembrie 2022. Odată cu acest nou contract, Alstom poate celebra producția și livrarea celui de-al 1.000-lea tren regional Coradia Lint – fără îndoială, cea mai de succes unitate multiplă diesel (DMU) din Europa.

„Această comandă din partea Transdev reprezintă o altă reușită extraordinară din istoria popularului tren Coradia Lint. Faptul că cea de-a 1.000-a garnitură Coradia Lint va fi operată de aceeași societate de transport care a operat și cea dintâi garnitură, în noiembrie 2000, este un eveniment simbolic. Această coincidență fericită ilustrează performanțele trecute și actuale, precum și felul în care produsul întrunește așteptările clienților noștri și pasagerilor acestora,” afirmă Jörg Nikutta, Director Executiv al Alstom pentru Germania și Austria.

Vehiculele  sunt alimentate prin două motoare de 390 kW și pot atinge o viteză maximă de operare de 140 km/h. Garniturile cu două vagoane pot transporta 125 de pasageri pe scaune și includ o zonă spațioasă pentru depozitarea facilă a bicicletelor.

Garniturile Coradia Lint ale Alstom operează în peste 30 de rețele din Germania, Europa și Canada, încă din anul 2000. Datorită îmbunătățirilor permanente, acestea oferă cel mai ridicat nivel de siguranță, reducere a zgomotului și emisii scăzute, comportând disponibilitate sporită. Garniturile aparțin gamei de trenuri modulare Coradia a Alstom, beneficiind de peste 30 de ani de expertiză și soluții tehnice demonstrate și include prima garnitură de tren pe bază de hidrogen din lume, denumită Coradia iLint. Până acum au fost vândute peste 2.800 de trenuri Coradia, iar în prezent sunt în funcțiune circa 2.300.

Articole recente

Rusia graţiază 5.000 de foşti infractori după ce au luptat în Ucraina

Peste 5.000 de foşti infractori au fost graţiaţi după ce şi-au încheiat contractele în baza…

18 minute ago

Irakul a oprit exportul de petrol prin conducta Kirkuk-Ceyhan după ce a câştigat un arbitraj împotriva Turciei

Irakul a oprit sâmbătă exportul de petrol din regiunea semiautonomă Kurdistan şi câmpurile petrolifere din…

24 de minute ago

Ciolacu: Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva de ţară a României; după 3 ani, am reuşit să stabilizăm lucrurile

Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva de ţară a României şi a reconfirmat ratingul,…

58 de minute ago

Dmitri Medvedev cere o interdicţie asupra obţinerii de câştiguri în Rusia de către ‘agenţii străini’

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a susţinut sâmbătă că parlamentul de la Moscova ar trebui…

o oră ago

Putin şi Erdogan au discutat telefonic despre acordul privind exportul cerealelor, relaţiile turco-siriene (Kremlin)

Preşedintele rus Vladimir Putin a purtat o convorbire telefonică cu omologul său turc Recep Tayyip…

o oră ago

Acord între Germania şi Comisia Europeană privind motoarele cu combustie

Guvernul german a ajuns la un acord cu Comisia Europeană în disputa cu privire la…

3 ore ago