Categories: AfaceriTehnologie

Ambasadorul Republicii Coreea a vizitat Măgurele

Săptămâna trecută orașul Măgurele a primit vizita Excelenței Sale, domnul Kim Yong Ho, Ambasador al Republicii Coreea în România. Delegația română a fost reprezentată de domnul George Tuță, deputat de Ilfov, doamna Mihaela Toader, administrator public al Consiliului Județean Ilfov, domnul Narcis Constantin, primarul localității Măgurele și  Dr. Nicolae Mărginean, directorul general al Institutului IFIN-NH.

Tradiția în cercetare științifică prin Institutul IFIN-NH, prezența laserului de mare putere, precum și proiectul Măgurele Science Park fac din Măgurele o zonă de interes în ceea ce privește cercetarea și inovarea, E.S. fiind vizibil interesat de potențialul locului. Această concluzie a rezultat atât din prima parte a întâlnirii, unde doamna Mihaela Toader a prezentat conceptul și stadiul proiectului Măgurele Science Park, cât și din partea a doua a vizitei, când cele două delegații au vizitat arealul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulbei (IFIN – NH). Principalele obiective aici le-au reprezentat reactorul nuclear VVR-S de cercetare și producție radio izotopi dezafectat și Laserul de la Măgurele (ELI-NP).

Discuțiile desfășurate pe parcursul vizitei au avut ca subiect principal oportunitățile de colaborare între România și Coreea, atât în ceea ce privește investițiile și comerțul, cât și zona de cercetare.

Mihaela Toader, administrator public:“Investim în educația copiilor noștri, pentru a-i ajuta să se adapteze mai ușor la schimbările ce vin odată cu ideile născute din cercetare. Suntem deschiși partenerilor care doresc să se implice în dezvoltarea proiectelor majore de dezvoltare a comunității, fie că discutăm despre parcuri științifice sau logistice.”

George Tuță, deputat: ”Pentru o comunitate inovativă, produsul la care se  lucrează zi de zi îl reprezintă ideile mărețe. Comunitatea de la Măgurele este cel mai bun exemplu, chiar din toată România, pentru că modalitatea în care abordăm prezentul ne permite să conturăm soluții inovative, pentru o viață mai bună.”

În ciuda unui an dificil, colaborarea dintre România și Coreea a crescut în 2020, iar întâlnirea confirmă interesul unei creșteri și în perioada următoare. Excelența sa a confirmat oportunitatea de dezvoltare în zonă nu doar pentru cele 250 de companii coreene aflate deja în România, ci și pentru viitori investitori.

Articole recente

Spania: Rata anuală a inflaţiei a depăşit 10% în iunie, pentru prima dată din 1985

Rata anuală a inflaţiei în Spania a depăşit 10% în iunie, pentru prima dată din…

o oră ago

Norvegia acuză un grup pro-rus pentru atacuri cibernetice ce au vizat instituţii private şi publice

O serie de instituţii din Norvegia au fost ţinta unui atac cibernetic în ultimele 24…

2 ore ago

Inspectorii antifraudă fiscală verifică 131 milioane euro obținuți din tranzacționarea criptomonedelor, prin intermediul platformelor Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX

ANAF se adaptează evoluției tehnologiei și trendurilor pieței financiare și verifică veniturile obținute din tranzacționarea…

2 ore ago

Kievul salută ”poziţia lucidă” a NATO cu privire la Rusia

Kievul a salutat miercuri ''poziţia lucidă'' a NATO cu privire la Rusia, calificată drept ''ameninţare directă'' de…

2 ore ago

Rusia înăspreşte restricţiile împotriva ”agenţilor străini”

Parlamentarii ruşi au adoptat miercuri un proiect de lege care înăspreşte restricţiile împotriva persoanelor şi…

2 ore ago

Chiriţoiu: Plafonarea preţului carburanţilor este o măsură proastă, care ne-ar întoarce în comunism când stăteam la cozi

Plafonarea preţului la carburanţi este o măsură proastă care ne-ar duce înapoi în comunism, când…

2 ore ago