Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzAna Birchall
România trebuie să fie un actor strategic, nu un spectator al propriei sale istorii. Diplomația nu se face prin panică transmisă pe televiziuni, ci prin acțiuni strategice, prin negocieri solide și parteneriate puternice, a scris pe Facebook Ana Birchall, fost vicepremier pentru parteneriate strategice și ministru al justiției.
Domnia sa a precizat: “Într-un moment de răscruce pentru securitatea globală, România nu-și poate permite pași greșiți, ezitări sau mesaje care alimentează confuzia și nesiguranța.
Diplomația nu se face prin panică transmisă pe televiziuni, ci prin acțiuni strategice, prin negocieri solide și parteneriate puternice.
Diplomația se face pe relații personale, pe încredere și pe capacitatea de a construi punți solide.
De-a lungul carierei mele, am avut onoarea să lucrez direct cu partenerii noștri strategici, inclusiv la Washington, contribuind la consolidarea unor relații de încredere bazate pe respect reciproc și interese comune.
Diplomația reală nu înseamnă doar declarații, ci mai ales rezultate concrete.
România are nevoie de o abordare fermă, clară și profesionistă, nu de improvizație și mesaje alarmiste care subminează stabilitatea și credibilitatea țării noastre.
Este imperativ ca România să își găsească locul în noua reconfigurare globală și să nu cadă între scaune din cauza unor decizii greșite sau a unor lideri nepregătiți.
Oamenii aflați în funcții publice trebuie să înțeleagă că un moment de criză cere nu doar competență, ci și responsabilitate.
Când situația te depășește, e nevoie de curajul de a face un pas în spate.
A fi demnitar nu este despre păstrarea unei funcții, ci despre asumarea deciziilor care influențează viitorul țării.
Toate contactele mele informale, dezvoltate în peste 20 de ani de diplomație și relații internaționale la nivel înalt, complementat cu network-ul și experiența mea la Yale Law School, îmi confirmă că suntem într-un moment crucial. Nimeni nu ne poate ajuta dacă nu ne ajutăm noi înșine. Nu este suficient să așteptăm soluții doar din exterior, trebuie să ne ridicăm la nivelul vremurilor pe care le trăim. Acest lucru presupune viziune, strategie și capacitatea de a lua decizii curajoase.
Acum, mai mult ca oricând, trebuie să ne asigurăm că securitatea și viitorul nostru sunt protejate printr-o strategie responsabilă, bazată pe acțiuni bine gândite și pe consolidarea relațiilor esențiale pentru România.
Nu este loc pentru amatorism – avem nevoie de oameni de stat, nu de oportuniști ai momentului.
Toți cei care credem în România trebuie să lucrăm împreună pentru a ne asigura că țara noastră nu repetă greșelile istoriei.
Nu ne mai putem permite să fim sacrificați la masa negocierilor internaționale, așa cum s-a întâmplat la Ialta.
Viitorul României depinde de noi, de unitatea și de hotărârea noastră de a acționa ferm și în interes național. Acesta este momentul adevăratului leadership”.
Șeful cancelariei prezidențiale, Cristian Diaconescu, a declarat, aseară, în exclusivitate în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN, că delegația rusă a cerut, în cadrul negocierilor SUA-Rusia de la Riad, o Yalta 2, o nouă împărțire a sferelor de influență și retragerea Statelor Unite din estul Europei, inclusiv din România, şi revenirea acestor țări sub controlul Moscovei.
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…
Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
This website uses cookies.
Read More