Analist: Mulți investitori eToro speră ca inaugurarea lui Joe Biden să producă o nouă creștere pe burse

Joe Biden își va prelua mandatul miercuri, devenind cel de-al 46-lea președinte SUA. Piețele globale au înregistrat creșteri în noiembrie când a fost declarat câștigător. În prezent, mulți investitori eToro speră ca inaugurarea să producă o nouă creștere.
Iar istoria e de partea lor, scrie analistul eToro Ionuț Paulenco.

El a transmis: “În cazul a patru dintre ultimele șase alegeri prezidențiale, rezultatele au influențat indicele S&P 500 (reprezintă cele mai mari și mai valoroase companii listate pe bursele americane), care a înregistrat creșteri în perioada cuprinsă între ziua alegerilor și inaugurare. De asemenea, indicele a crescut în primele 100 de zile, în opt din ultimele zece mandate prezidențiale. Desigur, acest lucru s-ar putea să nu se datoreze în totalitate inaugurării. Mulți factori afectează piața și există unii foarte puternici în joc de această dată, cum ar fi criza globală de sănătate și crizele economice cu care ne confruntăm, dar poate că politica va deveni mai puțin volatilă.

Un lucru este clar – administrația Biden, susținută de un Congres controlat de democrați, va pompa bani în economie. Săptămâna trecută, Biden a dezvăluit un plan de stimulare economică în valoare de 1,9 trilioane de dolari pentru combaterea efectelor Covid-19, inclusiv cecuri de 1.400 de dolari pentru majoritatea americanilor.”

Adina Ardeleanu

Adina Ardeleanu – membru fondator FinancialIntelligence.ro Adina Ardeleanu, membru fondator FinancialIntelligence.ro, are o experiență de peste 12 ani în jurnalism economic. Ea a debutat, în 2006, la publicația Bursa, avansând până în poziția de redactor șef adjunct. De-a lungul carierei, Adina a fost premiată pentru articolele dedicate pieței de capital, atât de Asociația Brokerilor din România, cât și de Bursa de Valori din Polonia. Absolventă de ASE, Adina a urmat cursuri de jurnalism economic ținute de Thomson Reuters, la Londra și Frankfurt, dar și de The Fund for American Studies (TFAS), la Praga.

Articole recente

Premierul a numit noi secretari de stat la Interne şi Justiţie

Irina Alexe a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne…

4 ore ago

Hotnews: Andrei Muraru va fi numit ambasador în Statele Unite ale Americii

Consilierul prezidențial Andrei Muraru va fi numit ambasador al României în Statele Unite ale Americii,…

4 ore ago

Asociația Colorăm Zâmbete: Protestul copiilor la Primăria Sectorului 5. Piedone desființează programele pentru copii

Asociația Colorăm Zâmbete anunță că mâine, 26 februarie, începând cu orele 11:30 aproximativ 100 de…

6 ore ago

Uniunea Europeană face progrese cu noua legislaţie care forţează multinaţionalele să dezvăluie plata taxelor pentru fiecare stat membru

Uniunea Europeană face progrese cu noua legislaţie care forţează multinaţionalele să dezvăluie plata taxelor, impozitelor…

6 ore ago

Ministrul Bode, reacţie la protestul poliţiştilor de la Cotroceni: “Liderii de sindicat ai polițiștilor au avut comportament de galerie, de ultrași”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat în această seară, la Antena 3, că poliţiştii pot…

6 ore ago

Armenia – Premierul Nikol Paşinian îi cere opoziţiei să renunţe la proteste

Premierul armean Nikol Paşinian i-a solicitat joi opoziţiei să înceteze protestele şi a lansat o…

6 ore ago