Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzPiața de fuziuni și achiziții (mergers & acquisitions – M&A) s-a situat la un nivel semnificativ în al treilea trimestru al acestui an, când s-au anunțat 29 de tranzacții, cu una mai mult față de perioada similară din 2018, potrivit unui comunicat de presă.
Potrivit estimărilor Deloitte, valoarea totală a acestora, inclusiv tranzacțiile care nu au avut o valoare comunicată, a fost de 650-850 milioane de euro (1,4 – 1,6 miliarde de euro în al treilea trimestru din 2018), în timp ce tranzacțiile comunicate au totalizat 343 de milioane de euro (814 milioane de euro în perioada similară din 2018).
„În al treilea trimestru al acestui an, activitatea de M&A a fost semnificativă, după un trimestru atipic, în care accelerase puternic. Pentru restul anului, anticipăm că piața va rămâne activă, un număr semnificativ de proiecte de M&A fiind în derulare în diverse industrii”, a spus Ioana Filipescu Stamboli, Partener Corporate Finance, Deloitte România.
Doar o singură tranzacție de peste 100 de milioane de euro a fost anunțată în această perioadă. Spre comparație, în al doilea trimestru au fost anunțate patru tranzacții cu valoare declarată sau estimată peste acest prag, inclusiv o mega tranzacție (de peste 500 de milioane de euro), în timp ce în al treilea trimestru din 2018, numărul tranzacțiilor mai mari de 100 de milioane de euro a fost de șase.
Din totalul tranzacțiilor contabilizate, numai șapte au avut valoare comunicată.
Notabilă, în acest trimestru, este activitatea intensă a fondurilor de investiții pe partea de cumpărare. Astfel, Innova a fost implicat în două tranzacții (OptiBlu și Optiplaza), Abris a preluat Global Technical Group, Highlander a achiziționat Ares, CEE Equity a preluat Pasteur Filiala Filipeşti, Farmavet și active ale Agrozootehnica Pietroiu SA, iar Morphosis a achiziționat DocProcess. De asemenea, Greenbridge a intrat pe piața locală prin preluarea Casa Rusu.
„Semnalăm un apetit crescut pentru achiziții din partea fondurilor de private equity active local, în special în domenii precum retail specializat, servicii medicale sau producție, precum și o scădere considerabilă a numărului de tranzacții care au valoare comunicată. Spre exemplu, în primele nouă luni ale acestui an, doar 19 tranzacții au avut valoare comunicată, față de 28 în perioada similară a anului trecut și 44 în aceeași perioadă din 2017”, a mai spus Ioana Filipescu Stamboli.
Cele mai mari tranzacții din al treilea trimestru al anului 2019 au fost:
Piața de M&A din România, în T3 2019
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
Peste 2200 de consumatori din judeţul Bihor nu au în continuare energie electrică, după furtuna…
Premierul Ilie Bolojan a avut o primă reacție duminică, la câteva zile după ce informații…
Sâmbătă, China a lansat un plan de acțiune global pentru inteligența artificială, care solicită cooperarea…
Acțiunile Palantir au crescut cu peste 2% vineri, atingând un nou record. Furnizorul de software…
This website uses cookies.
Read More