Categories: Burse/Investitii

Analiză Goldring: Prețul acțiunii Graco Inc. a crescut cu aproximativ 68%, de la minimul din martie

de Dan Turmacu, CFTe, Analiză SSIF Goldring

Graco Inc. este o companie din Minnesota, SUA lider mondial în sisteme și componente de manipulare a fluidelor precum pompe, dispozitive de măsurare, dispozitive de spălare sub presiune, pulverizatoare și multe altele, cu aplicabilitate într-o varietate de industrii economice. Putem enumera, fără a se limita la acestea, industria agricolă, industria de apărare, industria energetică, producția de automobile, industria forestieră, industria aerospațială, alimentație, cosmetică și industria farmaceutică. Graco are o prezență globală, inclusiv în România.

Compania tocmai a raportat rezultatele financiare pe T3 din 2020, acestea au fost peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 0,59$ față de estimările de 0,42$, în creștere cu 31% față de T3 din 2019. Compania va distribui un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,18$ aferent T3 din 2020, egal cu cel din T2, având un randament de aproximativ 1%.

Acțiunile Graco Inc. sunt listate la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier GGG și face parte din componența indicelui S&P400. GGG se tranzacționează la maxime istorice și are o capitalizare bursieră de 10,85 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din Martie și până în prezent cu aproximativ 68%.

Perspectivă pe termen mediu (vezi Graficul de sus)

Sumar: GGG
Poziție: Long
Target price: 70$
Stop loss: 58$

Graficul săptămânal al acțiunii Graco arată o depășire a nivelului de rezistență din zona de 54$, la începutul lui August.

În luna Martie, prețul a găsit un suport sub norul Ichimoku, la un nivel situat ușor sub 40$, urmând ca în luna Iulie să treacă definitiv deasupra norului. Acțiunile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din Martie și Mai ale acestui an și a atins un nivel considerat „supra-cumpărat” (nivelul 20). Linia ROC se mișcă în continuare în această zonă, fapt ce indică o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui Iunie, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra unui nivel considerat „supra-vândut” (nivelul -1). Linia indicatorului a avut o traiectorie ascendentă de atunci și acum atinge o zonă foarte „supra-cumpărată” (peste nivelul 3), de unde este posibilă o corecție.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Graco are un trend puternic ascendent după scăderea survenită în primăvara acestui an. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

Sumar: GGG
Poziție: Long
Target price: 70$
Stop loss: 58$


Graficul zilnic Graco arată că prețurile au un trend ascendent început din luna Martie. De la minimul de la sfârșitul lui Iunie, vedem o accelerare a trendului, iar acum acțiunile au reușit să treacă definitiv peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia violet). Prețurile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Graco este reflectată în raportul puterii relative – RS cu indicele S&P 500. Linia RS a avut un trend ascendent de la minimul din Iulie, iar în a doua parte a lunii Septembrie, linia RS a spart un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din 2019, confirmând trendul ascendent al prețului acțiunii. De atunci linia RS a reușit să se mențină peste acest nivel care poate fi și suport în cazul unor corecții.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului Graco. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la sfârșitul lunii Mai ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este acum unul puternic, cum linia ADX se află din nou peste nivelul de 25.

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

Adina Ardeleanu

Adina Ardeleanu – membru fondator FinancialIntelligence.ro Adina Ardeleanu, membru fondator FinancialIntelligence.ro, are o experiență de peste 12 ani în jurnalism economic. Ea a debutat, în 2006, la publicația Bursa, avansând până în poziția de redactor șef adjunct. De-a lungul carierei, Adina a fost premiată pentru articolele dedicate pieței de capital, atât de Asociația Brokerilor din România, cât și de Bursa de Valori din Polonia. Absolventă de ASE, Adina a urmat cursuri de jurnalism economic ținute de Thomson Reuters, la Londra și Frankfurt, dar și de The Fund for American Studies (TFAS), la Praga.

Articole recente

A fost arestat omul de afaceri Jaroslav Haščáka, care deţine casele de pariuri Fortuna şi farmaciile Sensiblu

*Miliardarul ar fi ordonat uciderea jurnalistului slovac Jan Kuciack Omul de afaceri Jaroslav Haščák, care ar…

9 ore ago

Germania: Cel puţin două persoane ucise şi 15 rănite de o maşină care a intrat într-o zonă pietonală

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 15 au fost rănite după ce…

13 ore ago

Cinci state membre,inclusiv România, au primit tranşa de 8,5 miliarde euro din împrumutul acordat de CE

Comisia Europeană a plătit marţi a treia tranşă, în valoare de 8,5 miliarde de euro,…

15 ore ago

Moody’s: Majoritatea ratingurilor suverane se confrunte cu un “şoc negativ semnificativ” din cauza pandemiei

Moody's Investors Service se aşteaptă ca majoritatea ratingurilor suverane să se confrunte cu un "şoc…

15 ore ago

Coronavirus: O decizie privind vaccinul Pfizer/BioNTech, cel mai târziu la 29 decembrie (Agenţia Europeană a Medicamentelor)

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat marţi că va organiza cel mai târziu la…

15 ore ago

4.272 cazuri de coronavirus în 24 de ore, la 14.588 de teste

Până astăzi, 1 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 479.634 de cazuri de persoane…

17 ore ago