International

Anatoli Chubais, fost consilier al lui Putin, a fost internat în Europa cu o boală autoimună rară

Trimisul special al Rusiei pentru schimbările climatice, Anatoli Chubais, care a renunțat la postul său din cauza războiului din Ucraina, a fost internat în Europa cu o boală autoimună rară, care atacă sistemul nervos, a spus un jurnalist rus, citat de Jerusalem Post.

Chubais, care a fost şi unul dintre consilierii lui Vladimir Putin, a fost diagnosticat cu sindromul Guillain-Barre, o boală cauzată de sistemul imunitar care afectează sistemul nervos periferic, a declarat reporterul și activistul politic rus Ksenia Sobchak.

Nu este clar unde exact în Europa a fost internat în spital Chubais, în vârstă de 67 de ani, care a părăsit Rusia imediat după ce a demisionat în martie. Chubais nu a putut fi contactat pentru comentarii imediate.

Chubais, care a fost cândva șeful de cabinet al fostului președinte Boris Elțin, a fost reprezentantul special al președintelui Vladimir Putin pentru legăturile cu organizațiile internaționale, înainte de demisia sa.

Cunoscut drept „arhitectul privatizărilor” din anii 1990 din Rusia, Chubais i-a oferit lui Putin primul său loc de muncă la Kremlin la mijlocul anilor 1990 și a salutat inițial ascensiunea sa la putere la sfârșitul acelui deceniu. Sub Putin, Chubais a ocupat posturi de conducere în marile companii de stat până când președintele l-a numit trimis pentru dezvoltare durabilă anul trecut.

Reuters a scris că decizia lui Chubais de a demisiona ar fi cel mai înalt protest al unei personalități rusești împotriva invaziei.

 

Articole recente

România va ajunge la 34% surse de energie regenerabilă după o analiză a Planului în domeniul energiei (secretar de stat)

România şi-a asumat ca surse de energie regenerabilă o cotă de aproximativ 30,7% pentru 2030…

23 de minute ago

Şeful ANCOM: Noua Directivă a UE pe reglementarea transferului de date va ajuta statele să aibă reglementări mult mai clare

Directiva Uniunii Europene privind reglementarea transferului de date acoperă foarte multe domenii şi suntem datori…

o oră ago

Irina Pencea este noul General Manager al eMAG România

eMAG o numește pe Irina Pencea în funcția de General Manager eMAG România, potrivit unui…

o oră ago

Cioloş îi cere explicaţii ministrului Daea în legătură cu întârzierea subvenţiilor la agricultură ecologică şi a despăguburilor pentru secetă

Europarlamentarul Dacian Cioloş, fost comisar european pentru Agricultură şi Dezvoltare durabilă, i-a cerut, luni, ministrului…

o oră ago

Burduja: Centrul Cyber al Uniunii Europene de la Bucureşti ar putea deveni funcţional în luna mai

Centrul European pentru Competenţe în domeniul Securităţii Cibernetice de la Bucureşti ar putea deveni pe…

o oră ago

Preşedintele Saudi National Bank demisionează, după comentariile la adresa Credit Suisse Group AG

Ammar Al Khudairy, preşedintele Saudi National Bank, cel mai mare acţionar al Credit Suisse Group…

2 ore ago