Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzSursa foto: anre.ro
În ședința Comitetului de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) din data de 23.12.2020, a fost aprobat Ordinul președintelui ANRE nr. 241/2020, publicat în Monitorul Oficial al României nr.1288 din data de 24.12.2020, prin care a fost completat cadrul de reglementare în vederea creșterii gradului de informare a clienților casnici cu privire la ofertele aplicabile pentru a oferi acestora posibilitatea de a beneficia de o perioadă mai lungă de timp în vederea alegerii unei oferte de furnizare a energiei electrice potrivită nevoilor lor, potrivit unui comunicat.
Principalele prevederi din Ordinul aprobat se referă la:
ANRE precizează că, trecerea unui client casnic de la un furnizor de ultimă instanță la un alt furnizor nu implică costuri suplimentare. Procesul de schimbare a furnizorului este simplu şi gratuit, nu necesită modificări de ordin tehnic, fiind interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife legate de declanşarea sau parcurgerea acestuia, arată ANRE.
Toţi clienţii casnici au dreptul să îşi schimbe oricând furnizorul de energie electrică, cu respectarea condiţiilor contractuale, în termen de 21 de zile de la data solicitării, a mai transmis ANRE.
ANRE a pus la dispoziția tuturor participanților la piața de energie electrică, pe pagina oficială de internet, www.anre.ro, materialul informativ ”LIBERALIZAREA PIEŢEI DE ENERGIE ELECTRICĂ – Recomandări pentru clientul casnic”, precum și o formă îmbunătățită a aplicației „COMPARATOR OFERTE-TIP DE FURNIZARE A ENERGIEI ELECTRICE”.
Furnizorii de energie electrică au obligaţia conform legii:
şi nu trebuie să utilizeze practici comerciale incorecte sau înşelătoare în relaţia cu clientul final, nerespectarea acestor obligaţii fiind sancţionată conform legii cu amenda între 5-10% din cifra de afaceri anuală.
ANRE îşi manifestă toată disponibilitatea de a colabora cu Guvernul României în vederea creării mecanismului de susţinere financiară a consumatorului vulnerabil şi pentru transpunerea în legislaţia naţională a Directivei (UE) 2019/944 a Parlamentului European și a Consiliului din 5 iunie 2019 privind normele comune pentru piața internă de energie electrică și de modificare a Directivei 2012/27/UE.
Preşedintele american Donald Trump apreciază TikTok, dar aplicaţia deţinută de chinezi trebuie să treacă sub…
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…
Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
This website uses cookies.
Read More