Burse/Investitii

Antibiotice atrage fonduri din PNRR pentru producția de energie verde

Compania Antibiotice anunță astăzi obținerea unei noi finanțări nerambursabile, după ce în urmă cu 2 săptămâni a primit o finanțare în valoare de 85 milioane lei pentru o nouă capacitate de producție a produselor sterile soluții și topice. De data aceasta este vorba de o finanțare nerambursabilă pentru investiția într-o capacitate de producție a energiei electrice din surse regenerabile, obținută din fonduri PNRR, potrivit unui comunicat.

Proiectul pentru construcția unei capacități de producție de 2,5 MWh a energiei electrice prin sistem fotovoltaic a fost depus de compania Antibiotice pentru finanțare și selectat pentru a primi fonduri nerambursabile în urma apelului competitiv PNRR/2022/C6/M ENERGIE/I1.

Valoarea finanțării este de 4.078.620 lei și este acordată de către Ministerul Energiei din fonduri europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Investiția totală în acest proiect este estimată la 13.775.806 lei, diferența urmând a fi asigurată din fondurile proprii ale companiei.

Capacitatea de producție a energiei electrice din surse regenerabile (energie solară) va fi amplasată pe platforma industrială a companiei Antibiotice și se va întinde pe o suprafață construită de 31.428 m2 prin instalarea de 4680 panouri fotovoltaice.

Odată finalizată, această investiție va asigura producerea unei cantități anuale de energie electrică care va acoperi 26,4% din necesarul funcționării platformei industriale de la Iași (prin raportare la consumul înregistrat în anul anterior).

Dezvoltarea durabilă a companiei care să asigure conservarea resurselor pentru generațiile viitoare și un mediu sănătos  reprezintă o direcție principală a strategiei de sustenabilitate a Antibiotice în anul 2023 și în perspectiva anilor 2030.

“Tot în acest an, ne-am propus și implementarea unui ansamblu de panouri fotovoltaice pe clădirile din companie, astfel încât producția de energie verde care să asigure autonomia din punct de vedere energetic să crească până la aproximativ 35% din necesarul platformei industriale. Aceste două investiții vor fi realizate cu aplicarea principiului DNSH – Do No Significant Harm (a nu prejudicia în mod semnificativ) care presupune să construim sustenabil, în condiții de siguranță și eficiență, în așa manieră încât să nu fie afectat mediul, pe toată durata și în toate fazele proiectului, de la proiectare, până la etapa de dezafectare”, a precizat Sebastian Costea, manager Proiecte Strategice.

Articole recente

Ciolacu despre pensiile speciale: Cred că săptămâna aceasta se cam hotărăsc lucrurile

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, la Ploieşti, referindu-se la problema pensiilor speciale, că nu…

o oră ago

Oprea: Voi trimite Corpul de Control la Loteria Română

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, a declarat, miercuri, la Ploieşti, că va trimite…

o oră ago

Germania reactivează termocentralele pe cărbune pentru economisi gazul la iarnă

Guvernul german a aprobat miercuri reactivarea termocentralelor pe cărbune păstrate în rezervă, ca o soluţie…

3 ore ago

Arabia Saudită şi Rusia continuă reducerile voluntare ale producţiei de petrol

Arabia Saudită şi Rusia au anunţat miercuri că vor continua reducerile voluntare ale producţiei de…

3 ore ago

Ungaria nu va tolera ghetouri de migranţi pe teritoriul său (eurodeputat ungar)

Ungaria nu va tolera ghetouri de migranţi pe teritoriul său, a declarat miercuri presei la…

3 ore ago