Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzRomlogic Technology, deținută în proporție de 84,8% de SSIF BRK Financial Group, a avut o cifră de afaceri de 565 mii lei, în prima jumătate a anului, activitatea fiindu-i afectată substanțial de pandemia Covid.
Romlogic Technology vinde un taximetru inteligent – Equinox, aflat în prezent la cea de-a doua versiune – un aparat care înlocuiește multiple aparate necesare activității de taximetrie (aparat tradițional de taxat, navigație gps, tabletă/telefon pentru aplicații mobile, stație radio-emisie).
Pe lângă acesta, compania a dezvoltat și aplicația de comenzi de taxi GoCab, în care companiile din grupul BRK au investit circa 800.000 euro, ne-a spus Sorin Mușat, membru fondator și președinte Romlogic și președedinte CA GoCab Software.
“Până la finalului anului 2021, ne propunem să fim cea mai utilizată aplicație de comenzi de taxi din România”, ne-a spus domnul Mușat, în cadrul unui interviu.
***
Cum stați privind vânzările de aparate Equinox? Câte ați vândut în acest an?
Sorin Mușat: În primele 6 luni ale acestui an, cifra de afaceri a companiei a fost de 565 mii lei, fiind vândute aproximativ 500 de aparate Equinox. Majoritatea vânzărilor sau contractarea de aparate s-a realizat în primul trimestru. Obiectivele noastre de vânzare erau mult mai ridicate, în perioada anterioară existenței pandemiei, însă păstrarea în vigoare a legii prevenirii nr.270/2017 coroborată cu scăderea semnificativă a activității de taximetrie a generat practic o blocare a vânzărilor.
Cu toate acestea, ne păstrăm optimismul cu privire la nivelul vânzărilor în partea a doua a acestui an, în mare parte pentru că, prin legea 153/2020, de modificare a codului fiscal, costurile generate de achiziția aparatelor de marcat electronice fiscale poate fi dedus din impozitul pe profit sau venit. Un alt catalizator care va aduce o creștere a cererii de aparate este dat de către ordinul președintelui ANAF 146/2018 care obligă practic ca toți agenții economici dotați cu case de marcat fiscale cu jurnal electronic să raporteze online toate încasările.
Din informațiile noastre, mai puțin de 35% dintre transportatorii autorizați, care activează în industria taximetriei, și-au achiziționat până în acest moment, echipamente noi care să corespundă prevederilor legale actuale.
Ați lansat aplicația GoCab, pe o companie tot din grupul BRK. Când ați pus aplicația pe piață? Care sunt rezultatele până acum?
Sorin Mușat: Aplicația GoCab este dedicată exclusiv activității de taximetrie fiind dezvoltată în parteneriat cu dispecerate de taxi. Aplicația GoCab a fost lansată public în dată de 15 mai, la nivelul Municipiului București și în 15 iulie în alte 9 orașe din țară: Cluj-Napoca, Brașov, Oradea, Tulcea, Târgu Mureș, Constanța, Vâlcea, Craiova și Baia Mare. Ne dorim ca, până la finalul primului trimestru al anului viitor, aplicația GoCab să poată fi utilizată de către toți taximetriștii din orașele reședința de județ.
De la lansare, aplicația de client a fost instalată de peste 20.000 de clienți, iar aplicația de șofer de peste 3.000 de transportatori.
Ce costuri presupune pentru un taximetrist să folosească aplicația GoCab?
Sorin Mușat: În momentul de față, pentru taximetriștii care doresc să utilizeze aplicația GoCab nu există niciun cost, ei fiind chiar recompensați cu bonusuri pentru utilizarea acesteia. Astfel fiecare șofer care se înscrie în aplicație primește un bonus de 100 de lei dacă efectuează un număr minim de curse și menține aplicația deschisă un anumit număr de ore în decursul unei luni.
Care sunt avantajele GoCab față de soluțiile existente în piață?
Sorin Mușat: Concurența GoCab este formată din aplicații de taxi la nivel național (FreeNow, Star Taxi) și aplicații locale dezvoltate în special de către unele dispecerate care au un număr mai ridicat de mașini înregistrate. Desigur, la nivel național, se păstrează aplicațiile de ride-sharing (Uber, Bolt), care duc la creșterea concurenței în ceea ce privește clienții care plasează comenzi online.
Aplicația GoCab este destinată exclusiv activității de taximetrie, existând module de preluare a comenzilor multiple. (aplicație android și ios, dispecerat, puncte de interes și corporate). Aplicația GoCab oferă posibilitatea utilizării voucherelor electronice de către companii, oferindu-le acestora, în cadrul unui panou de comandă, toate informațiile operaționale asupra acestui serviciu. Plata cursei se poate realiza: cash, card sau voucher electronic (pentru corporații).
Cât ați investit în dezvoltarea aplicației? Cum ați finanțat proiectul?
Sorin Mușat: Dezvoltarea aplicației s-a inițiat în cadrul Romlogic Technology S.A. fiind văzută ca o aplicație care să ruleze pe echipamentele Equinox. În urma încheierii unor parteneriate cu mai multe dispecerate, am considerat necesar ca dezvoltarea să continue în cadrul entității nou înființate (GoCab Software S.A). Investițiile totale realizate pentru dezvoltarea și promovarea aplicației GoCab se ridică la 800.000 de euro, din care peste 200.000 de euro alocate în cadrul GoCab Software S.A.
Ce țintă de utilizare a aplicației va propuneți?
Sorin Mușat: Ne dorim ca, până la finalul acestui an, să avem peste 50.000 de instalări din partea clienților și peste 5.000 de șoferi care să preia comenzi. Până la finalului anului 2021, ne propunem să fim cea mai utilizată aplicație de comenzi de taxi din România. Pentru aceasta, GoCab își propune să încheie parteneriate cu dispecerate din toată țară, în special cele din orașele reședința de județ.
Vă gândiți să oferiți aplicația și unor parteneri externi?
Sorin Mușat: Aplicația GoCab este singura aplicație care poate rula pe echipamentele Equinox și ne dorim ca odată cu extinderea activității de comercializare de echipamente Equinox pe piețele externe, să oferim și soluția GoCab pentru activitatea de taximetrie.
Cum v-au afectat pandemia Covid și restricțiile impuse de autorități?
Sorin Mușat: Activitatea de transport și de taximetrie, în special, a fost puternic afectată de măsurile guvernamentale adoptate pentru prevenirea răspândirii COVID-19.
Scăderea activității în segmentul de taximetrie a fost de aproximativ 70% în perioada aprilie și mai, fiind urmată de o ușoară revenire în lunile iunie și iulie.
Astfel dacă în luna februarie 2020 activitatea unei licențe valide genera o medie de 9,2 curse/zi, în luna martie activitatea s-a diminuat și a fost de 5,12 curse/zi/licență validă, în aprilie: 2,56 curse/zi/licență activă, în mai: 3,42 curse/zi/licență activă, iunie: 5,29 curse/zi/licență activă și iulie 6,19 curse/zi/licență activă.
Putem astfel concluziona că activitatea de taximetrie la nivel național este la aproximativ 60-65% comparativ cu perioada anterioară COVID-19.
Sperăm să existe măsuri compensatorii pentru aceste pierderi generate de restricțiile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19.
***
Societatea GoCab Software S.A. s-a înființat în luna noiembrie 2019, având acționari fondatori pe SAI Broker SA și pe Dl. Ninel Macarie, acesta ocupând și funcția de Director General.
Începând cu luna iulie 2025, fermierii crescători de animale pot beneficia de credite punte avantajoase,…
Un compromis 'bun' sau o capitulare în faţa preşedintelui american Donald Trump? Comisia Europeană a…
Preşedintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat luni că şeful Secretariatului General al Guvernului,…
Preşedintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat luni că nu crede că vicepremierul Marian…
Comisia Europeană a constat luni, cu titlu preliminar, că Temu încalcă obligaţia prevăzută în Regulamentul…
Companiile mai au câteva zile să-şi seteze sistemele la noile cote de TVA, de 11%…
This website uses cookies.
Read More