Aproape trei sferturi dintre angajaţii din România lucrează în prezent de la birou (sondaj)

Aproape trei sferturi (72,2%) dintre angajaţii din România spun că în prezent lucrează de la birou cel puţin trei zile pe săptămână, deşi efectele pandemiei sunt acum mai ample faţă de anul trecut, arată rezultatele unui sondaj publicat, vineri, de un dezvoltator imobiliar pe segmentul birouri de clasa A.

“Revenirea economiei, o dinamică mai mare a activităţii companiilor şi luarea unor măsuri de siguranţă în spaţiile de lucru au dus în 2021 la revenirea în birouri, cel puţin parţială, a multor angajaţi din sectorul public şi privat în toată ţara. Cei mai mulţi dintre ei consideră că reîntoarcerea la birou are o contribuţie importantă la menţinerea unui echilibru emoţional şi la revenirea economiei”, arată sondajul iniţiat de Genesis Property în rândul a 1.100 de angajaţi din toată ţara, în perioada septembrie-octombrie.

Totodată, jumătate dintre angajaţi atrag atenţia că o accelerare a campaniei de vaccinare este extrem de necesară pentru a combate efectele valului 4 al pandemiei. Circa 44% dintre ei consideră că este nevoie, în acest context, şi de măsuri suplimentare de igienizare şi distanţare socială care să limiteze răspândirea virusului, iar 38% văd necesară testarea mai frecventă a oamenilor.

Potrivit sondajului, 80% dintre respondenţi cred că reîntoarcerea angajaţilor la viaţa de birou este benefică pentru oameni, atât în plan personal, cât şi profesional. În plus, aproape 43% dintre ei consideră că principalul avantaj al reîntoarcerii la birou este o mai bună separare între viaţa profesională şi cea personală, iar 36% subliniază faptul că biroul contribuie semnificativ la o mai bună interacţiune cu colegii şi managerii.

“Pregătirile pentru reîntoarcerea la birou sunt un proces în plină desfăşurare, în contextul în care activitatea economică a crescut în acest an. Tendinţele de recrutare arată că angajatorii îşi extind echipele, pe măsură ce activitatea se dezvoltă şi revine la nivelurile de dinaintea pandemiei, şi multe companii au luat în ultimul an şi jumătate măsuri pentru limitarea riscurilor pentru sănătate la birou. De cealaltă parte, însă, suntem cu toţii martori la efectele valului 4 al pandemiei, aşadar considerăm, alături de angajaţii din România, că este absolut necesar să vedem o accelerare a campaniei de vaccinare şi implementarea mai multor măsuri care să atenueze răspândirea virusului”, spune Ştefan Tudos, vicepreşedinte în cadrul Genesis Property, responsabil de administrarea portofoliului de clienţi.

Conform cercetării, circa 40% dintre respondenţi susţin că angajatorul lor a integrat măsuri sanitare şi a stabilit proceduri suplimentare pentru desfăşurarea activităţii la birou.

În acelaşi timp, peste 50% dintre angajaţi susţin că ar trebui introduse măsuri sanitare mai eficiente şi în şcoli, având în vedere incidenţa Covid-19 în rândul copiilor. Peste 45% susţin sistemul de învăţare hibrid pentru distanţarea mai bună a copiilor şi instalarea unor sisteme mai eficiente de igienizare în şcoli.

Sondajul Genesis Property privind percepţia angajaţilor despre sănătatea clădirilor a fost desfăşurat, la nivel naţional, în septembrie – octombrie 2021 prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.100 de utilizatori de internet din România. Aproape 54% dintre participanţi sunt femei, peste 50% au vârsta cuprinsă între 25 şi 40 de ani, iar 53% au un venit net mai mare de 3.000 de lei.

Genesis Property este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri de clasa A din România, având o experienţă de peste 20 de ani în industria imobiliară.

Articole recente

Moscova va ajuta la ‘depăşirea crizei alimentare’ dacă vor fi ridicate sancţiunile, îi spune Putin lui Draghi

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat joi gata să ajute la "depăşirea crizei alimentare" provocate…

2 ore ago

BERD o numește pe Madeline-Dalila Alexander, Administrator – Membră în Consiliul de Administrație al Agricover Holding SA

Consiliul de Administrație al Agricover Holding SA anunță numirea doamnei Madeline-Dalila ALEXANDER, în funcția de…

2 ore ago

Porturile de la Marea Neagră rămân cea mai bună opţiune pentru exporturile rapide de cereale ucrainene

Ucraina încearcă cu disperare să îşi exporte stocurile mari de cereale pe cale rutieră, feroviară…

2 ore ago

Virgil Popescu: Am reuşit să stabilizăm preţurile la energie şi gaze un an de zile; am bifat pe 6 luni tot ce ne-am propus

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, joi, că Executivul este preocupat de criza energetică, a…

2 ore ago

AROBS raportează venituri de 53,2 milioane de lei și un profit net de 14,9 milioane de lei în T1 2022

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de…

3 ore ago

Blinken nu vrea “război rece” cu Beijingul, ci păstrarea ordinii mondiale (AFP)

SUA s-au angajat într-o viguroasă competiţie cu China cu scopul de a păstra ordinea mondială…

3 ore ago