Update articol:

AQUILA va furniza o soluție logistică complexă pentru Hama România, companie europeană în accesorii IT și Comunicații

Aquila a înregistrat un profit de 43,8 milioane lei in primele 9 luni ale anului 2021, în creștere cu 21% față de aceeași perioadă a anului trecut

AQUILA, companie de servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, cu aproape 30 de ani de experiență în această industrie, încheie un parteneriat pe termen lung cu Hama, companie europeană în accesorii IT și Comunicații. Prin acest parteneriat, AQUILA va dezvolta o soluție logistică complexă, dedicată Hama România, pentru 1.500 de locații „pick by light”, tehnică modernă de pregătire a comenzilor, disponibilă deja în depozitele companiei. Parte a modelului logistic, AQUILA va investi în dezvoltarea unei componente noi de digitalizare și automatizare, care va permite extinderea serviciilor în următorii ani.

Răzvan Bagherea, Director Organizare și Resurse Umane, AQUILA, a declarat: „AQUILA urmărește excelența operațională prin eficienţă și sustenabilitate, iar  parteneriatul cu Hama se pliază pe obiectivele asumate și totodată contribuie la dezvoltarea portofoliului de clienți prin extinderea operațiunilor logistice disponibile. Gradul ridicat de digitalizare al serviciilor de logistică a contat cel mai mult în încheierea parteneriatului. Noul model logistic dezvoltat va contribui pe termen lung la eficientizarea lanțului de aprovizionare pentru parteneri și va crea noi oportunități de dezvoltare a afacerilor pentru AQUILA.”

Colaborarea se va derula în locația societății din Dragomirești Vale, în cadrul unui depozit de peste 8.000 de locații de paleți și va include un număr ridicat de *SKU-uri (peste 4.000). Totodată, prin instalarea unui sistem de monitorizare video performant și de detecție a metalelor la accesul în depozit, se va oferi o siguranță ridicată în ceea ce privește securitatea mărfurilor.

Cele două companii vor pune în aplicare în cadrul colaborării soluții pentru a reduce impactul ambalajelor de carton.

Hama – cel mai mare brand german de accesorii, cu activitate în România din 2008, are un portofoliul de peste 18.000 de produse și peste 2.500 de angajați la nivel mondial, dintre care 1.500 la sediul sau central din Monheim.

*SKU – Stock Keeping Unit: Unitatea de stocare se referă, în principiu la un produs care poate fi identificat unic prin elemente distinctive: denumire, cod etc. Există posibilitatea că la unele companii același produs să aibă 2 SKU-uri. Asta se întâmplă datorită faptului că produsele respective au un diferențiator (ex. ambalajul sau cantitatea).

**Pick by light este o soluție tehnologică bazată pe utilizarea luminii pentru îndrumarea în desfășurarea activităților operative, cu un număr de erori foarte redus. În fiecare locație se instalează un dispozitiv dotat cu un display, led-uri și butoane care emit un semnal luminos și în combinație cu informația cantității care trebuie încărcată/descărcată, vizualizată pe ecran, permite operatorilor din depozite identificarea rapidă a spațiului unde marfă trebuie depozitată sau de unde trebuie încărcată.

AQUILA operează în România și Republica Moldova, cu un model de afaceri integrat, cu activitate în următoarele segmente de afaceri: distribuție, logistică și transport. Aquila vinde produse de larg consum în peste 67.000 de puncte de desfacere prin toate canalele de comerț cu amănuntul al bunurilor de larg consum, care acoperă peste 90% din piață. Portofoliul de produse integrat însumează peste 10.000 produse, mărci consacrate din diferite categorii precum: produse de îngrijire personală – Rexona, Dove; dulciuri – Kinder, Raffaello, Snickers sau Marș; cafea – Lavazza; produse de curățenie – Dero, Cif sau Coccolino; mâncare pentru animale de companie – Whiskas, Pedigree.

Compania a fost înființată în anul 1994 de către antreprenorii Alin Adrian Dociu și Constantin Cătălin Vasile. Din noiembrie 2021 este listată la Bursă de Valori București (BVB), că urmare a unei oferte publice inițiale în valoare de 367 milioane lei, cea mai mare oferta publică inițială derulată de o companie antreprenorială românească pe piață de capital locală. Acțiunile companiei (simbol AQ) sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București și Global All Cap ai FTSE Russell. Compania a obținut notă maximă, 10, în cadrul evaluării VEKTOR efectuată de Asociația Română pentru Relația cu Investitorii – ARIR, în baza a 12 criterii privind guvernanță corporativă și comunicarea cu investitorii. 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (25/07/2025)

Convocare AGA O & E 03(04).09.2025

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (25/07/2025)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (25/07/2025)

Perioada inchisa de tranzactionare 28.07.2025 - 27.08.2025

SIMTEL TEAM (SMTL) (25/07/2025)

Perioada inchisa de tranzactionare 27.07.2025 - 26.08.2025