International

Ar trebui să luăm în serios cuvintele lui Vladimir Putin (fostul cancelar al Germaniei, Angela Merkel)

Fostul cancelar al Germaniei, Angela Merkel, a avertizat că a lua în serios cuvintele lui Vladimir Putin este „un semn de înțelepciune politică”, nu de slăbiciune, scrie Euronews.

În discursul său de la ceremonia de deschidere a Fundației Helmut Kohl, Merkel a subliniat că acest lucru se referă în mod explicit la amenințările nucleare ale lui Putin.

Merkel, care a părăsit mandatul cu două luni înainte de începerea războiului din Ucraina, a spus: “În iunie am spus că trebuie să i se ia în serios cuvintele. Astăzi, ținând cont de evoluțiile din ultimele zile, aș dori să adaug: a-i lua cuvintele în serios, a nu le respinge ca pe o cacealma, ci a le trata cu seriozitate nu este nicidecum un semn de slăbiciune sau liniște, ci un semn de înțelepciune politică”.

Ea a adăugat că această înțelepciune ar ajuta „la păstrarea spațiului de manevră sau cel puțin, la fel de important, chiar la dezvoltarea altora noi”.

Helmut Kohl ar face totul pentru a păstra și proteja suveranitatea și integritatea Ucrainei, dar nu va pierde niciodată din vedere „a doua zi”, a subliniat fostul cancelar german.

Comentariile ei vin după ce Putin a făcut amenințări privind folosirea arsenalului nuclear al Rusiei. Președintele rus a avertizat Occidentul că Moscova „are diverse mijloace de distrugere… mai moderne decât cele ale țărilor NATO”.

El a spus că „atunci când integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, pentru a proteja Rusia și poporul nostru, cu siguranță vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”. „Nu este o cacealma”, a adăugat el.

Vladimir Putin urmează să anexeze vineri patru regiuni din Ucraina.

Articole recente

Interviu Oana Ozmen: 2022 – un an decisiv privind diplomaţia parlamentară şi modele de bună practică în domeniul eficienţei energetice

 * Interviu cu deputatul PNL Oana Ozmen Reporter: Stimată doamnă Oana Ozmen, care au fost…

15 minute ago

Eurodeputaţii au adoptat reguli mai stricte privind publicitatea politică

Parlamentul European a adoptat joi, la Bruxelles, un raport în care susţine numeroase modificări ale…

23 de minute ago

Premierul Rishi Sunak: Trimiterea de avioane de luptă Ucrainei ar necesita luni sau chiar ani de antrenament

Premierul britanic Rishi Sunak a subliniat joi că trimiterea avioane de luptă Ucrainei ar necesita…

26 de minute ago

Scholz nu vede şanse pentru tratative de pace decât după retragerea trupelor ruse din Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz consideră că nu sunt şanse pentru un final negociat al războiului…

27 de minute ago

SIF Banat Crișana a cerut convocarea AGA SIF Hoteluri pentru reducerea capitalului social și distribuire de cash către acționari

SIF Banat Crișana a cerut convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor SIF Hoteluri (CAOR), pentru…

59 de minute ago