Categories: Sanatate

Arafat: “Riscul de a ajunge la indicele 3 pentru Capitală este foarte clar și foarte posibil”

Așa cum evoluează lucrurile acum, riscul de a ajunge la indicele 3 pentru Capitală este foarte clar și foarte posibil, a declarat vineri seară, la Digi24, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„În momentul în care rata va ajunge la 3, se vor aplica regulile prevăzute pentru această situație în hotărârea de guvern: restaurantele închise, nu mai sunt activități la teatre, la cinematografe, masca devine obligatorie în toate spațiile publice, nu mai există diferențiere între spațiu aglomerat și spațiu neaglomerat, în toate spațiile masca este obligatorie. Sunt regulile de bază în această situație, când trecem de pragul de 3 la mie și pe care sperăm ca populația să le înțeleagă și să le respecte”, a spus Raed Arafat, vineri seară, la Digi24.

Bucureștiul este cel mai aproape de limita de 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, cu un indice de 2,81.

„Dacă oamenii nu înțeleg de ce se iau măsurile înseamnă că avem o problemă foarte mare în implementarea lor. Nu este de dorit nici să ne trezim că Jandarmeria merge cu bastonul după oameni și de aceea se încearcă să fie un dialog, pentru că nimeni nu vrea să ajungem la alte acțiuni, la alt nivel de confruntare, așa cum s-a ajuns în alte țări”, a subliniat șeful DSU.

Raed Arafat a mai declarat că lupta cu COVID-19 a fost pierdută şi că este posibil ca spitalele să fie reorganizate, aşa cum s-a întâmplat în primăvară, la începutul pandemiei.

Stanciu Ancuta

Ancuţa-Carolina Stanciu - redactor şef al FinancialIntelligence.ro Ancuţa-Carolina Stanciu, membru fondator și redactor șef al publicaţiei, are 20 de ani experiență în jurnalism economic, fiind în ultimii 8 ani redactor şef al cotidianului financiar “Bursa". A fost coordonator şi organizator a numeroase conferinţe, dedicate unor domenii de interes public. Ancuţa Stanciu a participat la numeroase conferinţe şi dezbateri pe teme economice, atât în ţară, cât şi în străinătate. Recent, a fost contributor la volumul “Transporturi şi infrastructură”, din cadrul seriei de "Caiete documentare-Club România". După absolvirea Şcolii Superioare de Jurnalism, Ancuţa Stanciu a finalizat programul Reuters Foundation “Economic and Political Reporting from Southeast Europe” (Londra), în 2005, iar în 2007 a absolvit masterul “Managementul proiectelor” la SNSPA. În anul 2009, Ancuţa Stanciu a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

Articole recente

Carantina din Sibiu a fost prelungită cu încă șapte zile

Carantina în municipiul Sibiu, dar și în orașele Cisnădie și Tălmaciu și în localitatea Șelimbăr…

56 de minute ago

Joe Biden a alunecat în timp ce se juca cu cățelul său și are fracturi la oasele tarsiene; Trump i-a urat însănătoșire grabnică

Președintele ales Joe Biden a alunecat în timp ce se juca cu câinele său, Major,…

59 de minute ago

Orban: E posibil să fie redus numărul de angajaţi în sectorul public

Premierul Ludovic Orban susţine că nu se pune problema reducerii veniturilor românilor el reafirmând intenţia…

O oră ago

Atac agresiv venit din Ungaria: Soros a transformat Europa într-o “cameră de gazare” – Ungaria şi Polonia sunt “noii evrei”

Directorul celei mai importante instituţii culturale a Ungariei, Muzeul de Literatură "Petofi" din Budapesta, a…

O oră ago

Iranul îşi pregăteşte riposta pentru asasinarea lui Fakhrizadeh, considerat părintele programului nuclear iranian

Deputaţii iranieni au semnat în unanimitate un apel la răzbunarea savantului Mohsen Fakhrizadeh, asasinat vineri,…

O oră ago

Uniunea Europeană propune o nouă alianţă post-Trump cu SUA în faţa ameninţării Chinei

Uniunea Europeană încearcă să încheie o nouă alianţă cu Statele Unite care să pună capăt…

O oră ago