Categories: Afaceri

ASE – locul 1 în România şi între primele 600 de universităţi din lume, conform Times Higher Education World University Rankings

Academia de Studii Economice din Bucureşti susţine că este prima universitate din ţară care intră în top 600, conform Times Higher Education World University Rankings, ediţia 2022.

“Academia de Studii Economice din Bucureşti îşi reconfirmă, pentru al treilea an consecutiv, locul I în România, conform prestigiosului Times Higher Education World University Rankings, ediţia 2022, şi este prima universitate din ţară care intră în top 600 în lume într-un ranking universitar de notorietate. Academia de Studii Economice din Bucureşti, liderul învăţământului economic şi de administraţie publică din România, este cotată pentru a treia oară consecutiv drept cea mai bună universitate din România, conform ediţiei 2022 a prestigiosului clasament Times Higher Education World University Rankings, apărută în data de 2 septembrie. Academia de Studii Economice din Bucureşti este prima şi, deocamdată, singura universitate din România cotată în primele 600 din lume”, susţin reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior într-un comunicat remise presei.

Realizat de revista britanică Times Higher Education (THE) începând cu 2004, prestigiosul ranking se concentrează pe excelenţa cercetării la scară globală, evaluând universităţile sub aspectul urmăririi a 13 indicatori de performanţă, grupaţi în patru domenii: activitatea de predare, activitatea de cercetare, transferul de cunoştinţe către mediul socio-economic şi perspectiva internaţională.

Times Higher Education World University Rankings 2022 reuneşte 1.662 de universităţi din 99 de ţări, clasamentul fiind deschis de prestigioasele University of Oxford, California Institute of Technology, Harvard University, Stanford University şi University of Cambridge.

Articole recente

Conducerea PSD a decis excluderea din partid a deputatului Aurel Bălășoiu, după scandalul sexual în care este implicat

Conducerea PSD a decis astăzi excluderea din partid a deputatului Aurel Bălășoiu, după scandalul sexual în…

9 ore ago

Gazprom anunţă că a suspendat livrările către Italia din cauza unei probleme cu operatorul austriac

Gazprom a emis sâmbătă un comunicat în care a explicat că 'transportul de gaz rusesc…

10 ore ago

1 octombrie – Ziua Forestierului! De la țapină la casa pasivă. Avem nevoie să creștem conștiința forestieră a românilor!

Este pentru al doilea an în care sărbătorim Ziua Forestierului la 1 octombrie. Istoria silvică…

10 ore ago

Ucraina: Liderul cecen Kadîrov crede că ar trebui utilizate ‘arme nucleare de mică putere’

Liderul republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a afirmat sâmbătă că Moscova ar trebui să ia…

10 ore ago

Nord Stream: Echipă comună de anchetă Germania-Danemarca-Suedia

Germania va forma o echipă comună cu Danemarca şi Suedia pentru a ancheta scurgerile care…

10 ore ago

Giorgia Meloni promite că Italia va reveni la apărarea mai puternică a propriilor interese

Italia se va concentra mai mult în viitor din nou asupra intereselor sale, a indicat…

11 ore ago