Burse/Investitii

ASF a acceptat delegarea competenței de a aproba prospectul de vânzare de acțiuni Premier Energy PLC, în vederea listării la BVB

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, azi, aprobarea solicitării Cyprus Securities and Exchange Commission de a accepta delegarea competenței de a aproba prospectul de vânzare de acțiuni emise de Premier Energy PLC, în vederea admiterii la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București, potrivit unui comunicat al instituției de reglemenatare.

Premier Energy P.L.C. este o societate care desfășoară doar activități de tip holding, deținând, în mod direct și indirect, participații în diferite societăți în România și Republica Moldova.

Compania este în proces de analiza a opțiunilor de dezvoltare, explorând inclusiv posibilitatea listării pe piața de capital, lucrând în acest sens cu brokerul Wood and Company.

În România, Premier Energy P.L.C. activează în domeniul gazelor naturale, atât în calitate de distribuitor, cât și în calitate de furnizor, desfășurând, totodată, și activități conexe distribuției de gaze naturale, prin intermediul companiilor pe care le deține. Astfel, prin intermediul Ligatne Limited, deține controlul asupra Premier Energy S.R.L. și Ligatne Gas S.R.L. De asemenea, prin intermediul Ligatne Limited și Premier Energy S.R.L., Premier Energy P.L.C. deține controlul indirect și asupra societăților B.E.R.G. Sistem Gaz S.A. și Premier Energy Trading S.R.L.

În februarie, Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Premier Energy P.L.C., Cipru, preia compania Ecoenergia S.R.L., România. Ecoenergia S.R.L., producător de energie electrică din sursă eoliană, dezvoltă proiecte pentru producerea de energie din surse regenerabile, operând un parc eolian cu o capacitate de 34,5 MW, situat în Comuna Stejaru, județul Tulcea.

De asemenea, Premier Energy SRL deţine 51% din Alive Capital.

Alive Capital SA este activă pe piaţa energiei electrice din România în calitate de producător, furnizor şi trader, precum şi pe piaţa gazelor naturale din România în calitate de furnizor şi trader. Alive Capital SA furnizează şi servicii de management integrate producătorilor de energie regenerabilă din România.

Articole recente

Acord între Germania şi Comisia Europeană privind motoarele cu combustie

Guvernul german a ajuns la un acord cu Comisia Europeană în disputa cu privire la…

o oră ago

Aproape 100 de miliarde de dolari, retrase din depozitele la băncile din SUA, dar oficialii spun că sistemul e „sănătos și rezistent” (CNBC)

Autoritățile de reglementare au asigurat din nou publicul că sistemul bancar din SUA este în…

o oră ago

Austria anunță că îl va aresta pe Putin și îl va aduce la Haga dacă liderul Rusiei va vizita țara

Austria își va îndeplini obligațiile care îi revin în calitate de parte la Statutul de…

3 ore ago

România trebuie să reducă deficitul de cont curent şi deficitul comercial pentru o creştere a ratingului de ţară (ministrul Finanţelor)

România trebuie să reducă deficitul de cont curent şi deficitul balanţei comerciale pentru o creştere…

3 ore ago

Ciucă: Decizia Agenţiei de rating Fitch – semnal de încredere în perspectivele de creştere a economiei româneşti

Decizia Agenţiei de rating Fitch privind revizuirea perspectivei de ţară de la negativă la stabilă…

3 ore ago

AIEA confirmă recuperarea aproape integrală a uraniului dispărut din Libia

Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică (AIEA) a confirmat vineri că a fost regăsit aproape tot…

8 ore ago