Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzAutoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, azi, noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraților cu risc ridicat, persoane fizice și juridice, care dețin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone, potrivit unui comunicat transmis de instituție.
Potrivit ASF, prin utilizarea de către BAAR a acestei noi formule, valoarea maximă a primei recomandate nu va depăși 9.000 de lei la clasa B0. Noua formulă de calcul va fi aplicată în termen de două zile lucrătoare de la acordarea avizului de către ASF, pe perioada în care se află în vigoare prevederile HG nr.1326/2023, cu modificările și completările ulterioare, arată ASF.
Astfel, Autoritatea a aprobat solicitarea BAAR de avizare a Amendamentului nr. 1 la „Politicile și procedurile BAAR pentru gestionarea asigurărilor RCA aplicabile asiguratului cu risc ridicat”.
Printre măsurile menite să diminueze efortul financiar al posesorilor de polițe RCA enumerate de ASF se menționează:
Evoluția primelor RCA la categoria de „autovehicule transport marfă >=16 tone, persoane juridice” arată că, anul trecut, prima medie RCA pe 12 luni pentru categoria B0 a variat între minim 9.135 de lei (în luna iulie) și maxim 10.209 lei (în luna mai), potrivit hotnews.ro
Pe de altă parte, tariful RCA de referință a variat între 8.240 de lei și 8.794 de lei.
Bangkok, Thailanda, este orașul numărul 1 pentru Generația Z, în parte datorită scorurilor sale ridicate…
Canada a eliminat vineri multe dintre tarifele de retorsiune impuse SUA, marcând un pas semnificativ…
Cancelarul german Friedrich Merz a descris eforturile de a ajunge la un acord de pace…
Preşedinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat sâmbătă, la simpozionul anual al Rezervei Federale…
Importurile de țiței rusesc ale Reliance au crescut de la 3% înainte de războiul din…
Un atac cu drone ucrainene a provocat un incendiu de scurtă durată la centrala nucleară…
This website uses cookies.
Read More