Categories: Fără categorie

Asociația Energia Inteligentă: Factura de gaze. Ce? Cum? De ce? (video)

Asociația Energia Inteligentă a relansat recent campania ”Preț corect la gaze și energie” prin care își propune să aducă informații concrete și accesibile tuturor consumatorilor casnici de gaze naturale și energie electrică, potrivit unui comunicat de presă.

Materialul video ”Factura de gaze. Ce? Cum? De ce?” explică elementele care se regăsesc în factura de gaze naturale. Chiar dacă legătura dintre consumatorul și furnizorul de gaze naturale este contractul de furnizare, consumatorul percepe factura de gaze ca fiind cea care îl leagă de furnizor.

La nivel european, Asociația Europeană a Consumatorilor a emis o scrisoare către membrii Parlamentului European prin care arată că pentru a înțelege factura la energie este nevoie să fii ”doctor”, deoarece conține multe elemente care presupun anumite cunoștințe și pe care o mare parte dintre consumatori nu le pot înțelege corect.

Asociația Energia Inteligentă își propune să vină în sprijinul consumatorilor și să prezinte factura la gaze naturale a unuia dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România pentru consumatorii casnici.

Deși piața gazelor naturale a fost liberalizată la 1 iulie 2020, procesul este cu mult departe de a fi încheiat. Peste 3 milioane de clienți casnici nu au un contract semnat ulterior datei liberalizării pieței de gaze. Este foarte important să avem în vedere că procesul post-liberalizare, în care s-a ”tolerat” ca furnizorii să livreze gaze consumatorilor casnici și după data de 1 iulie 2020, se va încheia la data de 1 iulie 2021, când toți consumatorii trebuie să încheie un contract de furnizare gaze naturale. În lipsa încheierii unui contract de furnizare gaze până la această dată, consumatorii riscă să li se impună tacit oferta stabilită unilateral de furnizorul actual. Singura modalitate de a preîntâmpina această situație este comunicarea de către clientul casnic furnizorului sau actual, până la data de 30 iunie 2021 a refuzului de semnare a contractului sau o solicitare de modificare/completare a condițiilor/clauzelor contractuale prezente. Factura la gaze naturale conține elemente ce pot fi folosite în negocierea noilor contracte, așadar este foarte importantă înțelegerea corectă a acesteia.

Geanina Voda

Geanina Vodă - membru fondator FinancialIntelligence.ro Geanina Vodă, membru fondator FinancialIntelligence.ro, a fost director de calitate la cotidianul “Bursa", având o experienţă de circa 20 de ani în cadrul societății. Pe parcursul carierei profesionale, Geanina Vodă a parcurs treptele ierarhice, de la preluarea anunțurilor de mică publicitate până la conducerea executivă a societății. Geanina Voda a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Spiru Haret în anul 2004, iar în anul 2009 a obținut diploma de master în Managementul Calității din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Articole recente

Ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii (video)

Ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii (video)  …

16 minute ago

Ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii – VIDEO

La Washington D.C. are loc miercuri ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al…

52 de minute ago

Traian Berbeceanu anunță redeschiderea restaurantelor, dacă rata de infectare se menține sub 3 la mie în București, în următoarele 48 de ore

Prefectul Traian Berbeceanu a anunțat că are în vedere relaxarea restricțiilor pentru Capitală, dacă rata de…

o oră ago

Barna: Guvernul a aprobat un memorandum privind operaţionalizarea acestui Centru Cyber care va exista la Bucureşti

S-a decis un grup de lucru interministerial, pentru ca într-un termen foarte scurt Centrul să…

o oră ago

Cîţu: Guvernul a aprobat un memorandum privind finalizarea MCV; este un calendar ambiţios, încercăm până în iunie

Guvernul a aprobat un memorandum privind finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, prin care stabileşte…

2 ore ago