Update articol:

Asociația Parakletos l-a propus pe Dorin Tănase, președintele CREDERE, ca membru în cadrul Colegiului de Coordonare CSALB

Asociația Parakletos l-a propus pe Dorin Tănase, președintele Asociației CREDERE, ca membru în cadrul Colegiului de Coordonare al Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB), potrivit unor scrisori transmise către CSALB și ANPC.

Locul dedicat asociațiilor de consumatori din cadrul conducerii CSALB este liber, de câțiva ani, în condițiile în care Asociațiile nu au reușit să se pună de acord pentru desemnarea unei singure persoane pentru această poziție.

Potrivit unor surse, Asociațiile AURSF, Credere și Parakletos au solicitat ANPC convocarea asociațiilor pe care le are în evidență pentru a se pune de acord asupra unuia dintre candidați.

Sursele susțin că ANPC ar urma să facă această convocare.

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB) este o entitate juridică autonomă, neguvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ, de interes public, cu personalitate juridică, înființată în baza Ordonanței Guvernului nr. 38/2015 privind soluționarea alternativă a litigiilor dintre consumatori și comercianți, ce transpune la nivel național Directiva 2013/11/UE privind soluționarea alternativă a litigiilor în materie de consum și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și a Directivei 2009/22/CE.

Colegiul de Coordonare este format din 5 membri desemnaţi, câte unul, de către: Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, Asociaţia Română a Băncilor, Banca Naţională a României şi asociaţiile de consumatori care îndeplinesc condiţiile prevăzute în art. 32 sau în art. 33 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi un membru independent ales de către cei 4 membri desemnaţi.

Membrii Colegiului de coodonare au un mandat de 5 ani, care poate fi reînnoit o singură dată.

În octombrie 2016, reprezentantul asociatiilor de consumatori in Colegiul de Coordonare al Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar, Corneliu Visoianu, a fost revocat din functie, potrivit unui comunicat citat de Hotnews.

Ulterior,  Asociatia InfoCons a informat CSALB ca reprezentantul nominalizat de Federatia Asociatiilor de Cosumatori in Colegiul de Coordonare al CSALB este domnul Dan Docan, însă Conventia Interregionala pentru Protectia Consumatorilor – CONROM a informat ca l-a numit pe domnul Costel Stanciu sa reprezinte consumatorii in Colegiul de Coordonare. CSALB aștepta, insa, o singura propunere din partea asociatiilor de consumatori din Romania, deoarece structura Colegiului de Coordonare prevede un singur loc destinat acestora, nota Hotnews in 2016.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/09/2020)

Aprobare Tribunal - fuziune prin absorbtie a companiilor de servicii energetice

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/09/2020)

Contract de imprumut cu Gocab Software

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/09/2020)

Convocare AGOA - 23 (26) octombrie 2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/09/2020)

Comunicat referitor la AGOA din 12.10.2020