Asset manageri străini: Poziționarea în domeniul energiei – cel mai mare atu al României; IPO-ul Hidroelectrica – cea mai mare oportunitate pentru întreaga regiune

Poziționarea în domeniul energiei reprezintă cel mai mare atu al României, iar IPO-ul Hidroelectrica va fi cea mai mare oportunitate pentru întreaga regiune, a reieșit din discuția cu administratorii de fonduri independenți străini, invitați la Summitul Administratorilor de Fonduri, desfășurat joi.

Attila Gyurcsik, CFA – CEO Accorde Fund Management Plc, a spus: “Cel mai important lucru, în această perioadă, este energia. România este foarte bine poziționată. Suntem într-o criză energetică, care nu va dispărea rapid. Cred că piața monetară și equity nu au înțeles asta încă. România se susține singură în ce privește aprovizionarea cu gaze și energie electrică și asta aduce o valoare foarte mare. Acest lucru va diferenția piața (n.n. România) masiv. Lucrurile s-au schimbat în ultimele 6 luni, din cauza războiului.

Așteptăm IPO-ul Hidroelectrica. Un alt proiect cu potențial mare este Neptun Deep.

Hidroelectrica este ESG compliant, este extrem de important pentru România că are un asemenea producător”.

Întrebat care este cea mai mare temere și cea mai mare oportunitate în această perioadă, Attila Gyurcsik a spus:  “Cred că IPO-ul Hidroelectrica va fi cea mai mare oportunitate pentru întreaga regiune. Sunt entuziasmat în legătură cu această ofertă”. El a mentionat războiul drept cea mai mare temere a sa.

Bojan Kunovar, Owner & Managing Director at KF Finance Group, a spus: “Atât cea mai mare temere, cât și cea mai mare oportunitate este energia. Mă îngijorează pentru că prețurile la electricitate și gaze sunt la ceruri, ceea ce afectează performanța tuturor companiilor. Pe de altă parte, investim în energie regenerabilă și văd mult potențial aici.”

Referitor atuurile României, el a menționat dimensiunea pieței interne, văzând oportunități de creștere, în contextul în care firmele străine deschid officeuri aici, piața imobiliară este în creștere.

Szabolcs Ercsey, Sales Manager CEE, Franklin Templeton Ungaria, a declarat: “Mă îngrijorează ceea ce nu știm, Că se întâmplă ceva pe piață ce nu știm. Nu am încredere în politicieni. Și nu am încredere că ceea ce auzim este mereu adevărat.

E important sa fim în teren, sa întâlnim oamenii față în față, e important să îți cunoști clienții, investitorii.

Cea mai mare temere a mea este că pierdem ceva din vedere. Trebuie să fim atenți să primim cât mai mult informație posibil și să nu ratăm ceva, pentru că poate fi crucial, în contextul actual.”

El a apreciat că mereu apar oportunități, pe o piață volatilă, fie că e vorba de un IPO sau o relație contractuală nouă cu o companie sau un investitor mare.

Asociația Administratorilor de Fonduri din România (AAF) a organizat cea de-a IV-a ediție a SUMMITULUI AAF, în data de 29 septembrie 2022.

Ediția din acest an a SUMMITULUI AAF a reunit reprezentanți ai industriei financiar-bancare și de asset management din România și din piețe internaționale, precum și instituții, autorități și organizații reprezentative la nivel local și european.

Articole recente

Elena Popescu (Ministerul Energiei): Închiderea capacităţilor de cărbune nu poate fi făcută fără a avea cel puţin investiţiile pe gaz

Închiderea capacităţilor de cărbune nu poate fi făcută fără a avea cel puţin investiţiile pe…

2 ore ago

OMS va folosi termenul de “mpox” în loc de variola maimuţei pentru a combate stigmatizarea

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni că va începe să folosească termenul "mpox"…

4 ore ago

Protecţia datelor: Meta va plăti o amendă de 265 milioane euro pentru că nu a protejat suficient datele utilizatorilor

Grupul american Meta, compania-mamă a Facebook, va trebui să plătească o amendă de 265 de…

5 ore ago

Christine Lagarde: Rata inflaţiei în zona euro nu a atins încă nivelul de vârf

Rata inflaţiei în zona euro nu a atins încă nivelul de vârf şi există riscul…

5 ore ago

Ministrul Energiei: Se pot depune proiecte pentru finanţarea investiţiilor în dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a semnat luni ordinul pentru aprobarea schemei privind sprijinirea investiţiilor în…

5 ore ago

ACER consideră că ar putea fi destul de dificil pentru Europa să cumpere gaze în 2023

Agenţia pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER) consideră că pentru Uniunea Europeană…

5 ore ago