Categories: Tehnologie

Atos lansează Terra² – aplicația mobilă care oferă cele mai detaliate imagini din satelit ale Pământului

Atos lansează Terra², o aplicație mobilă care oferă imagini din satelit și date importante despre planeta Pământ, ce pot fi utilizate de oamenii de știință, guvernele și factorii de decizie în vederea îndeplinirii ambițiilor privind schimbările climatice, potrivit unui comunicat de presă.

Datele prezentate combină imagini oferite de Atos Mundi Web Services – platformă de observare a Pământului prin satelit (cel mai mare program de acest tip din lume), cu cercetări științifice din laboratoare internaționale și institute de cercetare privind monitorizarea carbonului. Împreună, acestea oferă analize de date pentru șase sectoare specifice (cum ar fi industria sau transportul terestru), pentru a ajuta la înțelegerea efectului emisiilor de CO2 și a găsi soluții adecvate.

Terra² oferă un nivel unic de informații, necesare pentru elaborarea politicilor, modelarea și măsurarea inițiativelor de decarbonizare, influențarea decidenților și a altor instituții în parcursul lor către un nivel zero net al emisiilor de carbon, precum și pentru stimularea schimbării comportamentale a cetățenilor, în speranța unui viitor mai sigur și mai sustenabil.

Aplicația Terra² oferă spre monitorizare mai mulți indicatori, cum ar fi poluanții atmosferici, evoluția și monitorizarea carbonului, precum și posibilitatea de a-i măsura pentru o regiune sau oraș specific. Aplicația include, de asemenea, un link direct către informații și demonstrații online pentru cinci dintre serviciile Mundi, respectiv: monitorizarea gazelor cu efect de seră, detectarea temperaturii, monitorizarea apei potabile, poluarea atmosferică și detectarea vegetației.

Cu Terra², orice instituție guvernamentală sau agenție publică poate obține informații relevante despre diferite domenii – de la impactul urbanizării pentru a informa planificările urbane, până la semne ale efectelor defrișărilor în diferite țări sau regiuni, ori monitorizarea calității aerului și poluării, toate acestea putând fi utilizate pentru a modela elaborarea de noi politici. Terra² oferă 5 ani de date, făcând posibilă compararea și observarea unei evoluții de-a lungul anilor, pentru a măsura progresul.

După cunoștințele mele, aceasta este prima aplicație disponibilă la nivel mondial care integrează milioane de observații zilnice dintr-o constelație dedicată de sateliți cu date de la mii de senzori tereștri, aerieni și marini din întreaga lume pentru a crea cele mai cuprinzătoare imagini ale Pământului care au fost vreodată capturate”, a declarat Philippe Bousquet, Profesor la Université de Versailles St-Quentin și cercetător la LSCE.

Terra² este acum disponibilă pentru descărcare gratuită pentru utilizatorii Android și Apple, în 7 limbi: engleză, franceză, spaniolă, germană, olandeză, italiană și greacă.

***

Atos este lider global în transformare digitală, având peste 105.000 de angajați și venituri anuale de peste 11 miliarde EUR. Compania ocupă prima poziție la nivel european în domeniile securității cibernetice, cloud și performance computing. Grupul oferă soluții personalizate end-to-end, pentru toate industriile din 71 de țări. Pionier în servicii și produse de decarbonizare, Atos se angajează să furnizeze un sistem digital securizat și decarbonizat pentru clienții săi. Atos este o societate europeană (Societas Europaea), listată la Bursa de la Paris cu indicele bursier CAC40. Compania operează sub mărcile Atos și Atos|Syntel.

Scopul Atos este de a ajuta la proiectarea viitorului spațiu informațional. Expertiza și serviciile sale susțin dezvoltarea cunoașterii, educației și cercetării printr-o abordare multiculturală și contribuie la dezvoltarea excelenței științifice și tehnologice. La nivel mondial, Grupul Atos susține faptul ca atât clienții și angajații, cât și membrii societății în general, să trăiască, să lucreze și să se dezvolte într-un mod sustenabil, într-un spațiu informațional securizat.

Articole recente

Consiliul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a decis lansarea negocierilor de aderare cu România

Guvernul României salută adoptarea astăzi, 25 ianuarie 2022, a deciziei Consiliului Organizației pentru Cooperare și…

11 ore ago

XTB: Putin îi sperie pe investitori. Piețele încep să includă în prețuri riscul de război

Analiză XTB. Dispozițiile optimiste de la începutul unui nou an nu au fost de durată.…

11 ore ago

George Friedman: Misterul Rusiei – “Singura concluzie care trebuie trasă este că Rusia nu are intenția de a invada Ucraina”

Articol preluat din geopoliticalfutures.com, semnat George Friedman George Friedman este un strateg recunoscut la nivel internațional…

12 ore ago

Ministrul Energiei, replică pentru Dacian Cioloș: “Poate ar fi bine să-i ceară demisia și domnului Macron”

Ministrul Energiei Virgil Popescu a reacţionat în această seară, întrebat despre faptul că Dacian Cioloş i-a…

12 ore ago

Virgil Popescu: Noile plafoane: 80 bani/kWh pentru energie electrică şi 31 bani/kWh pentru gaze

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat marţi că Guvernul a adoptat noile măsuri pentru plafonarea…

12 ore ago

Virgil Popescu: ANPC va putea aplica amenzi de până la 200.000 de lei furnizorilor care nu respectă legea

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marţi, la finalul şedinţei de guvern, că Autoritatea Naţională…

12 ore ago