Categories: Politica

Avocatul Poporului îi răspunde lui Clotilde Armand: De-a lungul timpului, ne-am implicat în mai multe rânduri în probleme referitoare la salvarea clădirilor de patrimoniu, atât în Bucureşti, cât şi în diferite oraşe din ţară

Avocatul Poporului şi-a reiterat disponibilitatea pentru discuţii pe tema salvării clădirilor de patrimoniu, după ce primarul Clotilde Armand a cerut un punct de vedere pe tema şantierelor ilegale din Sectorul 1.

“Avocatul Poporului a luat cunoştinţă din mass-media de solicitarea primarului Sectorului 1, doamna Clotilde Armand, de exprimare a unui punct de vedere în privinţa demolării clădirilor de patrimoniu şi eliminării abuzive a spaţiilor verzi.

Până în acest moment, instituția Avocatul Poporului nu a primit de la Primăria Sectorului 1 această solicitare în scris, cum e firesc în relațiile instituționale, dar, plecând de la informațiile din spațiul public, facem următoarele precizări:

De-a lungul timpului, instituţia Avocatul Poporului s-a implicat în mai multe rânduri în probleme referitoare la salvarea clădirilor de patrimoniu, atât în Bucureşti, cât şi în diferite oraşe din ţară, în sensul conservării/restaurării durabile a acestora, cu multiple beneficii culturale şi economice pentru comunitate. În aceeaşi notă, menţionăm numeroasele intervenţii ale instituţiei noastre, în diferite contexte, în vederea asigurării respectării dreptului la un mediu sănătos. Avocatul Poporului reiterează disponibilitatea sa constantă pentru întâlniri şi discuţii pe aceste teme, pe care le apreciază ca fiind utile şi de actualitate”, se arată într-un comunicat de presă.

Primarul Clotilde Armand a cerut vineri Avocatului Poporului, Renate Weber, un punct de vedere pe tema şantierelor ilegale din Sectorul 1, despre care a afirmat că se desfăşoară, de multe ori, în baza unor avize sau autorizaţii emise de fostele administraţii, cum este cel din Strada Modrogan nr. 1A.

“Locuitorii Capitalei au dreptul să beneficieze şi să se bucure de clădirile valoroase construite de înaintaşii lor care dau un farmec aparte acestui oraş. De asemenea, au dreptul să trăiască într-un oraş cu cât mai multe spaţii verzi care să le asigure o cât mai bună calitate a vieţii. De aceea, vă rugăm ca împreună să le apărăm aceste drepturi şi să stopăm distrugerea clădirilor istorice şi a patrimoniului verde din Bucureşti”, a transmis Clotilde Armand, potrivit unei postări pe Facebook.

Stanciu Ancuta

Ancuţa-Carolina Stanciu - redactor şef al FinancialIntelligence.ro Ancuţa-Carolina Stanciu, membru fondator și redactor șef al publicaţiei, are 20 de ani experiență în jurnalism economic, fiind în ultimii 8 ani redactor şef al cotidianului financiar “Bursa". A fost coordonator şi organizator a numeroase conferinţe, dedicate unor domenii de interes public. Ancuţa Stanciu a participat la numeroase conferinţe şi dezbateri pe teme economice, atât în ţară, cât şi în străinătate. Recent, a fost contributor la volumul “Transporturi şi infrastructură”, din cadrul seriei de "Caiete documentare-Club România". După absolvirea Şcolii Superioare de Jurnalism, Ancuţa Stanciu a finalizat programul Reuters Foundation “Economic and Political Reporting from Southeast Europe” (Londra), în 2005, iar în 2007 a absolvit masterul “Managementul proiectelor” la SNSPA. În anul 2009, Ancuţa Stanciu a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

Articole recente

Premierul a numit noi secretari de stat la Interne şi Justiţie

Irina Alexe a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne…

5 ore ago

Hotnews: Andrei Muraru va fi numit ambasador în Statele Unite ale Americii

Consilierul prezidențial Andrei Muraru va fi numit ambasador al României în Statele Unite ale Americii,…

5 ore ago

Asociația Colorăm Zâmbete: Protestul copiilor la Primăria Sectorului 5. Piedone desființează programele pentru copii

Asociația Colorăm Zâmbete anunță că mâine, 26 februarie, începând cu orele 11:30 aproximativ 100 de…

7 ore ago

Uniunea Europeană face progrese cu noua legislaţie care forţează multinaţionalele să dezvăluie plata taxelor pentru fiecare stat membru

Uniunea Europeană face progrese cu noua legislaţie care forţează multinaţionalele să dezvăluie plata taxelor, impozitelor…

7 ore ago

Ministrul Bode, reacţie la protestul poliţiştilor de la Cotroceni: “Liderii de sindicat ai polițiștilor au avut comportament de galerie, de ultrași”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat în această seară, la Antena 3, că poliţiştii pot…

7 ore ago

Armenia – Premierul Nikol Paşinian îi cere opoziţiei să renunţe la proteste

Premierul armean Nikol Paşinian i-a solicitat joi opoziţiei să înceteze protestele şi a lansat o…

7 ore ago