Azomureș – o nouă revizie tehnică parțială a instalațiilor, parte din programul multi-anual de investiții

Azomureș Târgu Mureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, va demara la începutul lunii iunie o nouă revizie tehnică a instalațiilor de pe platforma de producție. Conform graficului de lucrări, lucrările de inspecție, de reparații și de investiții, se vor realiza timp de o lună de zile pentru o parte din instalațiile Azomureș. În această perioadă producția de îngrășăminte va continua, în limita capacităților rămase disponibile.

Revizia tehnică bianuală include mii de inspecții pentru a asigura funcționarea în siguranță a instalațiilor pentru următorii doi ani. Pe perioada reviziei se vor implementa noi investiții pentru îmbunătățirea productivității, protecției mediului, eficienței energetice și funcționării sigure a instalațiilor.

Un comunicat Azomureş precizează: “La revizia tehnică din iunie 2021 vom continua să punem în practică măsurile din planul tehnic de reducere a zgomotului ambiental, prin executarea unor lucrări specifice la instalațiile care au fost monitorizate anterior. Studiul de zgomot realizat în septembrie 2020 și măsurătorile realizate în ultimele luni reprezintă un suport din punct de vedere tehnic pentru identificarea și realizarea măsurilor de reducere a zgomotului ambiental în interiorul și în exteriorul platformei. Lucrările realizate deja în anii anteriori și chiar în 2021 au evidențiat o îmbunătățire a nivelului de zgomot în zona străzii Mureșeni, confirmată de o serie de măsurători realizată în luna aprilie, timp de mai multe ore în diferite zile ale săptămânii”.

În timpul reviziei tehnice, peste 500 de angajați externi sunt folosiți pentru executarea lucrărilor. Bugetul total al programului de revizie este de peste 40 de milioane de lei.

Departamentele de vânzări și logistică din cadrul Azomureș se asigură ca îngrășămintele pentru agricultură să fie disponibile în această perioadă la distribuitorii din România.

Azomureș este cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România. Parte din grupul elvețian Ameropa, Azomureș produce anual aproximativ 1,6 milioane de tone de îngrășăminte pe platforma industrială de la Târgu Mureș. Peste 75 % din producția anuală este utilizată de fermierii din România, iar printre țările unde se exportă îngrășăminte se numără China, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Germania, Austria.

Articole recente

SUA: Stellantis şi Samsung SDI investesc 2,5 miliarde dolari într-o fabrică de baterii pentru vehicule electrice

Samsung SDI, divizia de baterii a grupului sud-coreean Samsung, şi producătorul auto Stellantis au anunţat…

44 de minute ago

George Soros spune că civilizația ar putea să nu supraviețuiască războiului lui Putin din Ucraina şi avertizează asupra crizei globale

Soros îi vede pe Putin și Xi drept „cea mai mare amenințare la adresa societății…

2 ore ago

SUA: Biden îndeamnă la a “înfrunta lobby-ul armelor”

Preşedintele american Joe Biden, vizibil marcat, a lansat marţi un apel la a "înfrunta lobby-ul…

3 ore ago

SUA elimină excepţia privind plata datoriilor Rusiei în dolari (oficial)

Statele Unite au decis să pună capăt, cu începere de la ora 00:01 miercuri, ora…

3 ore ago

Guvernul va aproba retragerea României din Banca Internaţională de Cooperare Economică şi Banca Internaţională de Investiţii

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, un act normativ în baza căruia va…

3 ore ago

Judecătoarea Corina Corbu – singurul candidat înscris pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi

Judecătoarea Corina-Alina Corbu, actualul preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), este singurul…

12 ore ago