Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzSursa foto: pixabay.com
Banca Angliei a primit un sprijin pe termen scurt în lupta sa împotriva inflaţiei, din partea din programului uriaş de plafonare a preţurilor energiei anunţat de primul ministru Liz Truss, dar intenţionează în continuare să crească puternic dobânda cheie în cursul acestei luni, transmite Reuters, potrivit News.ro.
Plafonarea preţurilor energiei de către Truss, program al cărui cost este estimat la cel puţin 100 de miliarde de lire sterline (116 miliarde de dolari) în doi ani,va permite inflaţiei să atingă un vârf cu până la cinci puncte procentuale mai jos decât previziunile anterioare, potrivit economiştilor.
Dar, un vârf al inflaţiei de 11%, care este noua estimare a mai multor analişti, ar fi totuşi cu mult peste ţinta de 2% a Băncii Angliei, atenuând preocupările factorilor de decizie cu privire la înrădăcinarea aşteptărilor inflaţioniste în economie.
Decizia de politică a BOE, aşteptată pe 15 septembrie, a fost amânată pentru 22 septembrie, din cauza doliului naţional după moartea Reginei Elisabeta, dar economiştii au spus că nu se aşteptau ca întârzierea de o săptămână să schimbe perspectivele politicii.
Un sondaj preliminar al Reuters, în rândul a 30 de economişti, realizat după anunţul de joi al premierului Truss, referitor la plafonarea preţurilor energiei, a arătat că majoritatea anticipează o creştere a dobânzii de 0,50 de puncte procentuale, în această lună.
Majorarea ar fi egală cu creşterea de luna trecută, dar ar fi doar pentru a doua oară din 1995 când banca centrală măreşte dobânda cheie atât de mult.
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…
Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
This website uses cookies.
Read More
View Comments
Toate tarile Europei inclusiv România au dat-o in bara cu prognozele cu inflatia si cu politicile de combatere.
De fiecare dată mult prea târziu pentru ca oamenii politici au numai orgolii mărunte si sunt incompetenți.
Dorința de putere a adus la butoane niste incapabili.
Toate discutiile de dinainte de începerea războiului, razboiul, blocajele, lipsa unitatii de idei, a viziunii au dus la salturi impresionante a ratei inflației.
E de manual ca cresterea prețului energiei va antrena creșteri in cascadă a preturilor.
Au privit nepăsători cum conflictul armat escaladeaza, lasand sa moara oameni nevinovati , sa se accelereze criza alimentara numai ca ei sa-si pastreze privilegiile.
A da vina numai pe razboi e caracteristica generală a incapabilior care ne conduc.
Lumea a trecut prin alte vremuri mult mai grele dar au fost lideri politici adevarati si capabil.
De exemplu Churchill daca veni vorba de UK.