Energie

Banca de Investiţii TÜRKIE BANKASI divizia energetică și Enerji Yatirimlari, furnizor de suport din Turcia pentru operatorii din sectoarele energetice, discuţii la Ministerul Economiei pentru posibile investiţii pe piaţa românească

Banca de Investiţii TÜRKIE BANKASI divizia energetică și Enerji Yatirimlari, furnizor de suport din Turcia pentru operatorii din sectoarele energetice, au avut recent discuţii la Ministerul Economiei pentru posibile investiţii pe piaţa românească. 

Astfel, în data de 27 martie 2023, la sediul Ministerului Economiei a avut loc o întâlnire oficială între Mihai Macaveiu, secretar de stat din cadrul MINISTERULUI ECONOMIEI, Casian Nițulescu, secretar de stat în cadrul MINISTERULUI ENERGIEI, cu Emre Okuyan, Vice General Manager, si Berat Keçeli, Strategic Planning and Business Development Manager, de la Banca de Investiţii Internaţională turcească  TÜRKIE BANKASI divizia energetică și Enerji Yatirimlari, unul dintre cei mai mari furnizori de suport pentru operatorii din sectoarele energetice din această țară, potrivit oficialilor Ministerului Economiei.

Aceştia susţin: “În cadrul întâlnirii, girată de Engin Pehlivan, Managing Partner al prestigiosului grup financiar investițional GOC PARTNERS, au fost prezentate diversele soluții de acordare de sprijin investițional și, de asemenea, modele și scheme de finanțare a unor segmente și operatori energetici, dar și posibilități concrete și efective de investiții în România.

Ambii secretari de stat, atât cel din Ministerul Economiei Mihai Macaveiu, cât și Casian Nițulescu, din cadrul Ministerului Energiei, au subliniat: “Investițiile în sectorul energetic ar trebuie să fie realizate cât mai repede, pentru ca întreg domeniul să atingă o dimensiune de competitivitate maximizată, în contextul internaţional general, în care soluțiile energetice convenționale, alături de cele alternativ-emergente prezente astăzi la nivel mondial sunt benefice industriei de profil din țara noastră”.

Ambii oficiali guvernamentali au pus accent pe faptul că investițiile în sectorul energetic trebuie să fie realizate în conformitate cu cerințele actuale și, în același timp, în conformitate cu condițiile comerciale de compliance, pe axa producției, distribuției si livrărilor.

România, prin Ministerul Energiei și cel al Economiei, și-a manifestat interesul pentru dezvoltarea industriei de profil și diversificarea surselor de producție și alimentare, mai ales în contextul geopolitic actual. Astfel, printre obiectivele principale se numără creșterea capabilităților de producție și modernizarea facilităților existente, dar și dezvoltarea de noi tehnologii în acest sector pentru a putea răspunde cerințelor actuale ale piețelor de resort, precum și cerințelor partenerilor noștri din Uniunea Europeană și NATO. La întâlnire au mai participat și expertii Cristian Zevedei și Dr. Dobircianu Sorin, International Sr. Lead Expert NATO”.

Articole recente

Lion Capital și-a vândut deținerea de 5% din Argus

Lion Capital (simbol bursier LION), fostă SIF Banat-Crişana (SIF1), și-a vândut deţinerea de 5% din…

6 ore ago

Stoltenberg: NATO trebuie să ofere Ucrainei garanţii de securitate după război

NATO trebuie să discute opţiuni de a oferi Ucrainei garanţii de securitate pentru perioada ce…

7 ore ago

Marea Britanie: Primul declin anual al preţurilor locuinţelor din ultimii 11 ani

Preţurile locuinţelor în Marea Britanie au scăzut în ritm anual în luna mai, pentru prima…

9 ore ago

Bruxelles-ul a propus pentru 2024 un buget european de 189,3 miliarde de euro

Comisia Europeană a propus, miercuri, un buget anual al UE în valoare de 189,3 miliarde…

9 ore ago

Ucraina consideră drept ”neadecvată” decizia UE de prelungire a restricţiilor privind importurile de cereale

Ministerul ucrainean al Agriculturii a calificat miercuri drept "neadecvată" decizia Comisiei Europene de prelungi, până…

9 ore ago

Sursele regenerabile vor asigura mai mult de jumătate din producţia de electricitate a Spaniei

Spania este pe cale să devină prima ţară din marile economii europene pentru care sursele…

9 ore ago