Categories: Fără categorie

Banca Internaţională de Investiţii şi-a răscumpărat cea mai mare emisiune de obligaţiuni în lei

Banca Internaţională de Investiţii (IIB) a răscumpărat, în data de 1 noiembrie, obligaţiuni în valoare de 500 de milioane de lei cu un cupon de 3,98% de la o serie de investitori români, aceasta fiind ce mai mare emisiune de obligaţiuni în lei demarată de IIB, informează un comunicat de presă al instituţiei financiare, potrivit Agerpres.

“De la relocarea băncii în Europa, România a devenit unul dintre cei mai mari beneficiari ai procesului de alocare a activelor din rândul statelor membre IIB. În contextul unor condiţii economice şi de piaţă fără precedent, instituţia noastră îşi îndeplineşte, la timp şi în totalitate, obligaţiile”, a declarat vicepreşedintele comitetului director de la IIB, Imre Laszloczki.

În toamna anului 2019, Banca Internaţională de Investiţii (IIB) a listat la Bursa de Valori de la Bucureşti o emisiune de obligaţiuni care era scadentă pe 1 noiembrie 2022.

Banca Internaţională de Investiţii (International Investment Bank – IIB) a fost fondată în 1970 în baza Acordului interguvernamental de instituire a IIB şi a Cartei sale. Cei nouă membri/acţionari ai Băncii erau Bulgaria, Cuba, Republica Cehă, Ungaria, Mongolia, România, Rusia, Slovacia şi Vietnam.

În luna mai a acestui an, Guvernul României a aprobat două proiecte de legi privind retragerea României din cele două bănci cu capital rusesc, Banca Internaţională de Investiţii (BII) şi Banca Internaţională de Cooperare Economică (BICE).

Articole recente

Percheziţii DNA la Poliţia Locală şi Poliţia Capitalei într-un dosar privind încheierea unor contracte de achiziţie

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, luni, percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţul Călăraşi într-un…

7 minute ago

18 companii listate la Bursa de Valori București, din Piața Principală și Piața AeRO, au obținut nota maximă VEKTOR (ARIR)

ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Relaţia cu Investitorii (IR), publică…

20 de minute ago

Interviu Ștefan Minovici: Sistemul de sănătate din România – în metastază profundă

Ștefan Minovici, despre sistemul de sănătate: Deși salariile au fost îmbunătățite substanțial în ultimii ani,…

44 de minute ago

Depreciere de 65 de miliarde de dolari a grupului Adani, pe fondul vânzărilor în lipsă masive

Majoritatea acțiunilor companiilor din grupul Adani și-au adâncit scăderile abrupte până luni, după ce investitorii…

o oră ago

Şanse mari de conflict militar cu China (preşedintele Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Reprezentanţilor)

Un important congresmen republican a declarat duminică că şansele de a avea un conflict militar…

o oră ago

Preşedintele Zelenski: 2023 va fi anul victoriei Ucrainei, în pofida dificultăţilor

Preşedintele Volodimir Zelenski s-a declarat duminică încrezător că ţara sa poate învinge Rusia în acest…

2 ore ago