Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzÎn timp ce bărbații spun cel mai frecvent că au „speranță” când vine vorba de bani, cuvântul principal asociat de femei sentimentelor lor financiare a fost „stres”, conform unui sondaj Fidelity Investments din 2023, citat de CNBC.
„Banii reprezintă principala sursă de stres pentru femei”, a declarat Sallie Krawcheck, CEO-ul Ellevest, o platformă online de investiții pentru femei, pentru CNBC, într-un interviu recent.
„Femeile petrec o săptămână în plus [în fiecare] an îngrijorându-se pentru bani”, a spus ea.
Și există motive pentru aceste îngrijorări. Pentru început, în general, femeile au numai 30 de cenți de avere la fiecare dolar pe care îl au bărbații albi, a spus Krawcheck. În consecință, obiectivul principal al femeilor este să acopere averea care le lipsește, în timp ce a doua lor prioritate este să aibă grijă de familiile lor, a spus ea.
În schimb, prioritatea numărul 1 a bărbaților este economisirea pentru pensie.
Și alți factori țin femeile pe loc din punct de vedere financiar, potrivit lui Cary Carbonaro, un planificator financiar certificat și director al serviciilor pentru femei și avere la ACM Wealth.
Așa-numita „pedeapsă pentru fiica bună” face ca grija pentru întreaga familie să cadă adesea asupra femeii. Când vine timpul să se pensioneze, ea are adesea mai puțini bani decât un bărbat, dar o speranță de viață mai lungă și costuri mai mari de îngrijire a sănătății.
Este posibil ca femeile să-și schimbe emoțiile față de bani și progresul financiar. Un sondaj recent al Ellevest a constatat că 86% dintre femei spun că investiția le face să se simtă puternice.
Dar cele care nu asumă un rol proactiv în viața lor financiară se confruntă cu riscuri mai mari.
„Lucrez în principal cu femei și, de obicei, ajung la mine atunci când sunt într-o criză, cum ar fi un deces, un divorț, o dizabilitate”, a spus Carbonaro.
Îmbunătățirea finanțelor femeilor acum – și evitarea unei calamități viitoare – nu trebuie să fie copleșitoare.
O abordare pas cu pas funcționează cel mai bine, potrivit lui Stacy Francis, planificator financiar certificat și președinte și CEO al Francis Financial din New York.
„Nu trebuie să faci totul dintr-o dată, pentru că, sincer, poate fi copleșitor și intimidant”, a spus Francis. Primul pas este să ne propunem „revenirea la zero”, a spus Francis. Dacă aveți datorii cu cardul de credit sau împrumuturi cu dobândă mare, achitarea lor ar trebui să fie obiectivul dvs. principal, a spus ea.
Următorul pas este să stabiliți un fond de urgență în valoare de trei până la șase luni din cheltuielile dvs. lunare.
„Acesta este airbag-ul, plasa de siguranță”, a spus Francis. „Asta te va proteja de nevoia de a folosi carduri de credit periculoase și cu dobândă mare pentru unele dintre aceste cheltuieli neașteptate.”
Odată ce aveți un fond amplu de urgență, este timpul să vă orientați către obiective pe termen lung, a spus Francis. Aceasta include economisirea pentru o casă sau pentru pensie.
După ce ați atins aceste obiective, trebuie să „clătiți și repetați”, a spus Francis, sau să vă gândiți în mod continuu la datoriile, economiile și planificarea pe termen lung.
În cele din urmă, obiectivul este să economisiți 20% din ceea ce câștigați. Dar nu este ușor să ajungi acolo, recunoaște Francis, care a spus că i-au trebuit 10 ani de creștere treptată a economiilor pentru a ajunge la acel nivel. Dar chiar și creșterea economiilor cu 1% sau 2% pe an este un progres, a spus ea.
Ministerul eston de Externe a anunţat luni că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al…
Germania va organiza cu sprijinul Iordaniei un "pod aerian umanitar către Gaza", a anunţat luni…
Secretarul general al Guvernului, Radu Oprea, a susţinut luni că în cazierul său judiciar nu…
Departamentul Securităţii Interne din Statele Unite a transmis luni că ia măsuri pentru a readuce…
Preşedintele american Donald Trump, aflat în vizită în Scoţia, a anunţat luni că Statele Unite…
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reiterat luni că Israelul nu-şi va înceta ofensiva în Fâşia…
This website uses cookies.
Read More