Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzMăsurile luate de Guvernul Bolojan în ultimele zile sunt, din păcate, singurul lucru care se putea face acum pentru a evita colapsul financiar complet al României noastre, anume downgrade și blocarea fondurilor europene ca urmare a deficitul excesiv, a declarat avocatul specializat în fiscalitate Gabriel Biriș, cu experiență de peste 30 ani în domeniul consultanței fiscale.
Acesta a explicat: “Cu toții vom avea de suferit în perioada următoare, unii mai mult, alții mai puțin. Știu că suferim și cei care nu am avut niciun beneficiu din dezmățul bugetar din ultimii 3 ani, dezmăț generat de guvernele Ciucă și Ciolacu. Mulți dintre noi ne-am văzut deja veniturile diminuate impozitele și contribuțiile crescute în 2023, 2025 și 2025.
Acum vom suporta altele și – deloc exclus ca, dacă statul nu se va eficientiza rapid, vor urma și alte asemenea măsuri. Sper ca Guvernul Bolojan să fie primul guvern care să lucreze pentru România și nu doar clientela politică.
Sper, de asemenea ca, imediat după ce ajustările bugetare super-urgente din aceste zile, să începem să discutăm serios despre ce avem de făcut împreună pentru a reda atractivitatea României noastre pentru investitori. Fără investiții semnificative directe, cu capital românesc sau străin, nu vom avea nicio șansă să ne redresăm.
Măsurile luate acum, oricât de dureroase, sunt complet insuficiente în anii ce vor urma, ani în care va trebui să reducem deficitul la 3% din PIB (2031), să investim (sper că inteligent) încă 3% PIB în apărare și să asigurăm resurse pentru pensionarea “decrețeilor” (încă aprox. 1,5 -2% PIB).
Ori, o asemenea ajustare nu poate fi făcută decât din creșterea PIB, nu pe consum prin infamul wageledgrowth al Profesorului Socol (n.r. Creşterea economică bazată pe salarii – teorie promovată de profesorul Cristina Socol), ci prin creșterea producției interne de bunuri și servicii, prin creșterea exporturilor și scăderea consumului din import. Nu prin alte creșteri de impozite, taxe și contribuții, ci prin măsuri ferme (încă neluate!) pentru reducerea imensei evaziuni și lărgirea bazei (prin creșterea activității economice) la care le aplicăm (și colectăm!).
Nu va fi ușor, dimpotrivă! Dar putem reuși, prin profesionalism, determinare, dar și prin solidaritate!”
Ministrul Muncii, Petre Florin Manole, a dispus Corpului de control să demareze, luni, o anchetă…
Guvernul Greciei a cerut ajutor prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene pentru stingerea…
Compania americană de asigurări Allianz Life a confirmat sâmbătă că hackerii au furat informaţii personale…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu susţine duminică, de la ora 17.00, o conferinţă de presă, în contextul…
Qatarul a ameninţat că va întrerupe livrările de gaze naturale lichefiate (LNG) către Uniunea Europeană,…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmează să discute duminică, în Scoţia, cu preşedintele…
This website uses cookies.
Read More
View Comments