Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzAntony Blinken/ Sursa foto: president.gov.ua
Incidentul cu China legat de balonul spion ”ar trebui să fie încheiat”, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken, într-un interviu difuzat marţi de postul de televiziune MSNBC, potrivit Reuters, potrivit Agerpres.
”Am făcut ceea ce trebuia pentru a ne proteja interesele, am spus ceea ce trebuia să spunem şi am declarat în mod clar ceea ce trebuia în sensul în care asemenea incident nu trebuie să se mai întâmple. Aşadar, atât timp cât nu se întâmplă, acest capitol ar trebui încheiat”, a spus Blinken.
Tensiunile între SUA şi China au sporit în februarie, după ce teritoriul american a fost survolat de un balon care, potrivit Washingtonului, era un balon chinez de spionaj despre care Beijingul afirmă că a fost doar un balon meteo deviat de la traiectorie. Secretarul american de stat şi-a anulat atunci o vizită în China.
Pe de altă parte, asistentul secretarului de stat american pentru Asia de Est şi Pacific, Daniel Kritenbrink, a subliniat că o relaţiile între SUA şi China pot fi unele de succes numai dacă este vorba despre o ”stradă cu dublu sens”.
Într-un briefing de presă online, el a explicat că presupunerea că toate problemele din relaţiile bilaterale sunt cauzate doar de o parte ”pur şi simplu nu reflectă realitatea”.
Dusan Bajatovic a subliniat că, pentru a elimina complet NIS de pe lista sancțiunilor SUA,…
Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, anunţă că instituţia pe care o conduce va investiga situaţiile…
Ministerul Energiei împreună cu Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) şi Consiliul Concurenţei…
Restructurarea Ministerului Energiei se va finaliza în două săptămâni, dar instituția trebuie aliniată din punct…
România va dispune, până la sfârșitul acestui an, de întreaga dotare tehnologică necesară tipăririi bancnotelor…
Cele două mari piețe și blocuri comerciale de pe malurile Atlanticului au negociat timp de…
This website uses cookies.
Read More