Categories: Sanatate

Bode: 43 de centre de vaccinare anti-COVID-19 vor fi înfiinţate prin reţeaua medicală a MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, marţi, că pentru susţinerea activităţilor aferente campaniei de vaccinare, prin reţeaua medicală a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) se vor înfiinţa 43 de centre de vaccinare anti-COVID-19, care vor fi utilizate în toate cele trei etape.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a participat, marţi, alături de premierul Florin Cîţu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi dr. Valeriu Gheorghiţă – coordonatorul Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, la o şedinţă de lucru cu prefecţii, în sistem videoconferinţă, privind măsurile dispuse în cadrul campaniei naţionale de vaccinare, informează un comunicat al MAI.

În cadrul întâlnirii, a fost prezentat stadiul realizării acţiunilor circumscrise campaniei de vaccinare la nivel naţional şi au fost dezbătute principalele repere ale perioadei următoare, pentru fiecare etapă de vaccinare în parte.

Totodată, a fost subliniată importanţa constituirii cât mai rapide a centrelor de vaccinare de la nivelul judeţelor şi instruirii corespunzătoare a personalului aferent, o importanţă deosebită fiind acordată implicării tuturor structurilor cu atribuţii în domeniu, astfel încât programul de vaccinare a populaţiei să se desfăşoare fără probleme şi conform graficelor stabilite.

“Adresez rugămintea de implicare a factorilor decizionali, atât de la nivel central, cât şi din teritoriu, pentru prevenirea oricărei situaţii de risc cu impact în planul bunei desfăşurări a campaniei de vaccinare”, le-a transmis Lucian Bode prefecţilor, subliniind necesitatea menţinerii unui nivel optim al cooperării cu toate instituţiile implicate, în special cu direcţiile de sănătate publică, unităţile spitaliceşti şi cele ale Ministerului Apărării Naţionale în vederea cunoaşterii evoluţiilor înregistrate şi prevenirii şi gestionării oricăror situaţii de risc pe timpul activităţii de transport, distribuire, stocare şi vaccinare, arată sursa citată.

Ministrul de Interne a amintit, de asemenea, faptul că, la nivelul MAI, a fost stabilit cadrul necesar organizării misiunilor din competenţă contextualizat campaniei de vaccinare, care vizează cele două componente majore, componenta de situaţii de urgenţă, respectiv cea de ordine şi siguranţă publică.

Bode a ţinut să facă unele clarificări privind drepturile personalului instituţiei, precizând că “la nivelul MAI nu a fost susţinută, nu este în elaborare şi nu se intenţionează promovarea ori susţinerea vreunui demers legislativ prin care să fie modificate condiţiile privind accesarea drepturilor de pensie ale categoriilor profesionale de la nivelul instituţiei ori cuantumul acestor drepturi”.

Stanciu Ancuta

Ancuţa-Carolina Stanciu - redactor şef al FinancialIntelligence.ro Ancuţa-Carolina Stanciu, membru fondator și redactor șef al publicaţiei, are 20 de ani experiență în jurnalism economic, fiind în ultimii 8 ani redactor şef al cotidianului financiar “Bursa". A fost coordonator şi organizator a numeroase conferinţe, dedicate unor domenii de interes public. Ancuţa Stanciu a participat la numeroase conferinţe şi dezbateri pe teme economice, atât în ţară, cât şi în străinătate. Recent, a fost contributor la volumul “Transporturi şi infrastructură”, din cadrul seriei de "Caiete documentare-Club România". După absolvirea Şcolii Superioare de Jurnalism, Ancuţa Stanciu a finalizat programul Reuters Foundation “Economic and Political Reporting from Southeast Europe” (Londra), în 2005, iar în 2007 a absolvit masterul “Managementul proiectelor” la SNSPA. În anul 2009, Ancuţa Stanciu a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

Articole recente

Premierul a numit noi secretari de stat la Interne şi Justiţie

Irina Alexe a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne…

4 ore ago

Hotnews: Andrei Muraru va fi numit ambasador în Statele Unite ale Americii

Consilierul prezidențial Andrei Muraru va fi numit ambasador al României în Statele Unite ale Americii,…

4 ore ago

Asociația Colorăm Zâmbete: Protestul copiilor la Primăria Sectorului 5. Piedone desființează programele pentru copii

Asociația Colorăm Zâmbete anunță că mâine, 26 februarie, începând cu orele 11:30 aproximativ 100 de…

6 ore ago

Uniunea Europeană face progrese cu noua legislaţie care forţează multinaţionalele să dezvăluie plata taxelor pentru fiecare stat membru

Uniunea Europeană face progrese cu noua legislaţie care forţează multinaţionalele să dezvăluie plata taxelor, impozitelor…

6 ore ago

Ministrul Bode, reacţie la protestul poliţiştilor de la Cotroceni: “Liderii de sindicat ai polițiștilor au avut comportament de galerie, de ultrași”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat în această seară, la Antena 3, că poliţiştii pot…

6 ore ago

Armenia – Premierul Nikol Paşinian îi cere opoziţiei să renunţe la proteste

Premierul armean Nikol Paşinian i-a solicitat joi opoziţiei să înceteze protestele şi a lansat o…

6 ore ago