Categories: Politica

Bode: Mă supun evaluării instituţionale în orice moment; astfel de discuţii slăbesc puterea unor instituţii

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat marţi că se va supune evaluării instituţionale în orice moment, menţionând, însă, că, în opinia sa, astfel de discuţii nu fac decât să slăbească puterea unor instituţii în aceste momente.

“Această procedură nu face decât să şubrezească puterea unor instituţii fundamentale în arhitectura statului român. În ceea ce priveşte MAI, noi ştim ce avem de făcut. Sunt un om de partid, sunt conştient de obligaţiile pe care le am faţă de români, faţă de cei care m-au învestit cu încredere acolo. Mă supun evaluării instituţionale, constituţionale în orice moment, însă, în opinia mea, astfel de discuţii nu fac decât să slăbească puterea unor instituţii în aceste momente”, a afirmat Lucian Bode, înaintea şedinţei conducerii PNL, potrivit Agerpres.

El a spus că prim-ministrul trebuie să răspundă dacă este mulţumit de activitatea miniştrilor.

“Trebuie să ne lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început şi care este finalitatea ei”, a adăugat Lucian Bode.

Întrebat ce are să-i reproşeze liderului PNL, Florin Cîţu, Bode a răspuns: “Nimic. Nu s-a pus problema în acest sens. (…) Numele meu a fost vehiculat şi acest lucru nu face decât să genereze anumite discuţii în interiorul MAI, pe de o parte, şi în relaţia de parteneriat pe care MAI o are cu foarte multe structuri”.

Lucian Bode a vorbit şi despre şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare.

“Eu am fost invitat acolo să prezint, din punctul nostru de vedere, al Ministerului Afacerilor Interne, care este stadiul îndeplinirii obligaţiilor negociate politic în legătură cu MAI, mai exact în legătură cu Instituţia prefectului. Noi, în acest moment, avem un singur prefect negociat pe actuala formulă politică şi care nu este numit, dar nu din vina noastră, respectiv noi propunem secretarii generali către prim-ministru, am prezentat situaţia la zi cu aceste propuneri. Alte discuţii legate de îndeplinirea obiectivelor MAI, programul de guvernare sau alte lucruri care ţin de nemulţumirea cuiva nu au fost discutate”, a explicat Bode.

Articole recente

Spania: Rata anuală a inflaţiei a depăşit 10% în iunie, pentru prima dată din 1985

Rata anuală a inflaţiei în Spania a depăşit 10% în iunie, pentru prima dată din…

35 de minute ago

Norvegia acuză un grup pro-rus pentru atacuri cibernetice ce au vizat instituţii private şi publice

O serie de instituţii din Norvegia au fost ţinta unui atac cibernetic în ultimele 24…

o oră ago

Inspectorii antifraudă fiscală verifică 131 milioane euro obținuți din tranzacționarea criptomonedelor, prin intermediul platformelor Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX

ANAF se adaptează evoluției tehnologiei și trendurilor pieței financiare și verifică veniturile obținute din tranzacționarea…

o oră ago

Kievul salută ”poziţia lucidă” a NATO cu privire la Rusia

Kievul a salutat miercuri ''poziţia lucidă'' a NATO cu privire la Rusia, calificată drept ''ameninţare directă'' de…

o oră ago

Rusia înăspreşte restricţiile împotriva ”agenţilor străini”

Parlamentarii ruşi au adoptat miercuri un proiect de lege care înăspreşte restricţiile împotriva persoanelor şi…

o oră ago

Chiriţoiu: Plafonarea preţului carburanţilor este o măsură proastă, care ne-ar întoarce în comunism când stăteam la cozi

Plafonarea preţului la carburanţi este o măsură proastă care ne-ar duce înapoi în comunism, când…

2 ore ago