Asigurari

Bogdan Chiriţoiu: Sunt milioane de clienţi Euroins care în perioada următoare trebuie să schimbe poliţa/ Mi se pare justificat ca pentru o perioadă limitată să existe o plafonare a preţurilor, sunt convins că Guvernul o să aprobe

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu a declarat luni, după audierea în comisia economică din Senat, că sunt milioane de clienţi ai Euroins care în perioada următoare trebuie să schimbe poliţa şi trebuie să meargă la altă companie şi evident că această schimbare poate să creeze perturbări în piaţă, astdel că într-o astfel de situaţie i se pare justificat ca pentru o perioadă limitată să existe o plafonare a preţurilor. El a mai arătat că este convins că Guvernul va aproba această plafonare, potrivit news.ro.

”E un şoc puternic în piaţă. Sunt milioane de clienţi ai Euroins care în perioada următoare trebuie să schimbe poliţa, trebuie să meargă la altă companie. Evident că această schimbare poiate să creeze perturbări în piaţă. Şi atunci, într-o astfel de situaţie mi se pare justificat ca pentru o perioadă limitată să existe o plafonare a preţurilor. la ce nivel, care e mecanismul, că mergem pe preţul din martie 2022… astea sunt lucruri la care nu suntem noi în măsură să ne pronunţăm. Noi ne-am proonunţat pe oportunitatea plafornării, limitată. Exact preţul şi modul în care se plafonează o să fie stabilit de ASF. Sunt convins că Guvernul o să aprobe”, a spus Bogdan Chiriţoiu
El a arătat că se introduce plafonarea tocmai ca să nu avem o creştere, să nu avem o panică.
”În şase luni lumea se mai linişteşte. Câştigăm un respiro. Doi, avem şansa să facem o serie de modificări la lege ca să ne asigurăm că funcţionează bine mecanismul de asigurări RCA, că nu e inflaţionist”, a precizat Chiriţoiu .
Despre proiect privind plafonarea preţului la poliţele RCA, amânat în ultima şedinţă de Guvern, Bogdan Chiriţoiu a spus: ”De ce suntem noi mulţumiţi e că Guvernul şi ASF au acceptat că plafonarea nu trebuie făcută numai la rezoltatul final. Trebuie să mă uit şi la alementele care compun acea sumă”.

Articole recente

Ciolacu despre pensiile speciale: Cred că săptămâna aceasta se cam hotărăsc lucrurile

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, la Ploieşti, referindu-se la problema pensiilor speciale, că nu…

23 de minute ago

Oprea: Voi trimite Corpul de Control la Loteria Română

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, a declarat, miercuri, la Ploieşti, că va trimite…

25 de minute ago

Germania reactivează termocentralele pe cărbune pentru economisi gazul la iarnă

Guvernul german a aprobat miercuri reactivarea termocentralelor pe cărbune păstrate în rezervă, ca o soluţie…

2 ore ago

Arabia Saudită şi Rusia continuă reducerile voluntare ale producţiei de petrol

Arabia Saudită şi Rusia au anunţat miercuri că vor continua reducerile voluntare ale producţiei de…

2 ore ago

Ungaria nu va tolera ghetouri de migranţi pe teritoriul său (eurodeputat ungar)

Ungaria nu va tolera ghetouri de migranţi pe teritoriul său, a declarat miercuri presei la…

2 ore ago