Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzProdusele puse pe piață de TeraPlast vor fi extrem de importante și pentru reconstrucția Ucrainei, a spus, azi, Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, la Budapesta, la un eveniment al companiei bistrițene, care a preluat recent Grupul austriac Freiler, cu capacități în Ungaria.
Ministrul a spus ca țara noastră are cea mai lungă graniță cu Ucraina: ”Este evident că vom avea nevoie să punem umărul cât mai consistent la reconstrucția acestei țări imediat după război. Si este evident, din toate perspectivele, ca ceea ce astăzi Grupul Teraplast aduce pe piață va fi extrem de important și pentru reconstrucția Ucrainei”.
Domnia sa a amintit că o bună parte din fondurile pe care România le atrage prin PNRR vor merge către infrastructura de apă-canal și va fi o nevoie uriașă pe acest segment.
Președintele CJ Bistrița Năsăud, Radu Moldovan a spus: „Mă bucur că grupul Teraplast continuă tradiția de a investi în afara granițelor țării. Compania are exporturi în 22 de țări ale UE, 17-18% din producție destinată exportului. Pe lângă un grup de firme și o companie cu o dezvoltare extraordinara in ultima perioada, TeraPlast e o companie implicată în viața comunității.
Prezența TeraPlast pe piata din Ungaria, Austria și celelalte piețe unde există parteneriate, este un mare câștig”.
Grupul TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Europa de sud-est. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack, Palplast Moldova și Somplast.
La finalul lunii martie, Grupul TeraPlast a încheiat achiziția Grupului Wolfgang Freiler, intrând de astăzi în proprietatea pachetului de 100% din capitalul social al companiilor WF Kunststoff Handels GmbH, Wolfgang Freiler GmbH & Co KG, Itraco GmbH, Polytech Industrie Kft, Sorgyari Ipari Park Kft și Pro-Moulding Kft. Pentru aceste acțiuni, Grupul TeraPlast a plătit suma de 16,53 milioane de euro către familia Uhl.
Produsele grupului ajung în 22 de țări europene, exporturile reprezentând 17% din cifra de afaceri.
Din 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București, în indicii Small Cap și Global All Cap ai FTSE Russell, în indicii MSCI Frontier IMI (Investable Market Index) .
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
Peste 2200 de consumatori din judeţul Bihor nu au în continuare energie electrică, după furtuna…
Premierul Ilie Bolojan a avut o primă reacție duminică, la câteva zile după ce informații…
Sâmbătă, China a lansat un plan de acțiune global pentru inteligența artificială, care solicită cooperarea…
Acțiunile Palantir au crescut cu peste 2% vineri, atingând un nou record. Furnizorul de software…
This website uses cookies.
Read More
View Comments
preluam, exportăm, etc, pe banii acționarilor desigur. Conducerea Teraplast își ia leafa, indemnizația, prime, acțiuni gratuite, merge treaba. Dar noi acționarii când obținem și noi ceva? Daca as fi eu acționar majoritar șomaj ar scrie pe voi (la conducere mă refer). Nu înțeleg cum va suporta NN sau poate au vândut deja.