Banci

BRD Groupe Societe Generale a acordat o finanțare verde în valoare de 24,3 milioane euro pentru două clădiri rezidențiale dezvoltate de Speedwell în Timișoara

Ca parte a angajamentului său de a sprijini proiecte sustenabile în România, BRD Groupe Societe Generale a acordat o finanțare de 24.320.000 EUR pentru dezvoltarea a două clădiri rezidențiale verzi de către dezvoltatorul imobiliar belgian Speedwell, în Timișoara, potrivit unui comunicat.

Împrumuturile au fost structurate de BRD în conformitate cu principiile LMA Green Loans și cu prevederile criteriilor de contribuție substanțială ale taxonomiei UE pentru atenuarea riscurilor legate de schimbările climatice, aplicabile acestui tip de dezvoltări.

Prin acordarea acestor împrumuturi verzi, BRD dorește să sprijine Speedwell în dezvoltarea sa durabilă și prietenoasă cu mediul, pentru care se așteaptă un impact pozitiv măsurabil. Banca este încrezătoare că aceste două clădiri verzi, situate într-o zonă premium din Timișoara, vor stabili noi standarde de calitate care să răspundă provocărilor legate de schimbările climatice, demonstrând că standardele ESG reprezintă o opțiune benefică de investire.

“Piața rezidențială este, în prezent, una dintre cele mai atractive din România din punctul de vedere al finanțărilor verzi, iar BRD este pe deplin pregătită pentru rolul de bancă finanțatoare sau de structurare verde. Ne bucurăm să contribuim la succesul acestui nou proiect ce urmează a fi dezvoltat de Speedwell, unul dintre clienții noștri tradiționali, și ne reafirmăm disponibilitatea de a finanța tranziția verde a companiilor românești”, a declarat Maria Rousseva, Director General adjunct al BRD, responsabil cu activitățile de corporate banking.

Speedwell, un binecunoscut dezvoltator imobiliar, consideră că sustenabilitatea în sectorul imobiliar are o importanță strategică și intenționează să își dezvolte în continuare portofoliul de clădiri verzi. Speedwell intenționează să reabiliteze o parte a orașului și să o redea comunității. Clădirile rezidențiale din PALTIM vor oferi o gamă variată de apartamente (de la garsoniere la apartamente cu 2, 3 și 4 camere) situate în clădiri prietenoase cu mediul pe malul râului Bega.

Didier Balcaen, CEO-ul Speedwell, a spus: “La PALTIM, locatarii vor găsi toate lucrurile de care au nevoie: o zonă nouă, liniștită, dar dinamică, cu apartamente, birouri, două clădiri istorice restaurate, vedere la râul Bega, facilități în jur, parcuri în apropiere, acces ușor la centrul orașului și la alte puncte de interes. Pe scurt, au la îndemână toate cele necesare pentru cea mai bună calitate a vieții.”

Articole recente

Guvernul vrea să instituie premiul naţional ,,Ambasador Mihnea Constantinescu” pentru merite deosebite în combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură

Guvernul vrea să instituie premiul naţional ,,Ambasador Mihnea Constantinescu" pentru merite deosebite în combaterea antisemitismului,…

4 ore ago

Grupul AVAX a semnat un contract de 673,5 milioane de euro pentru centrala electrică de la Mintia, de 1.750 MW

AVAX Group anunță că a semnat un contract cu Mass Group Holding (MGH) Group pentru…

5 ore ago

Elena Maria Sava va exercita atribuţiile preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, în locul lui Sorin Gal

Elena Maria Sava, director general al Direcţiei Generale inspecţie şi supraveghere teritorială a activităţilor miniere…

5 ore ago

Ion Cupă – numit preşedinte al Autorităţii Vamale Române

Ion Cupă a fost  numit preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Vamale…

5 ore ago

Nicoleta Cârciumaru a fost numită preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală

Nicoleta Cârciumaru a fost numită preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale…

5 ore ago