Do Not Sell My Personal Information
Categories: Burse/Investitii

BRK susţine lichiditatea acţiunilor Antibiotice prin începerea activităţii de market maker al emitentului, din 18 mai

Antibiotice Iaşi (ATB), unul dintre cei mai longevivi producători români de medicamente, va beneficia din 18 mai de serviciile de market maker al emitentului oferite de BRK Financial Group (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit unui comunicat al BVB, remis luni AGERPRES, BRK este primul market maker pentru Antibiotice şi va susţine creşterea lichidităţii pentru acţiunile ATB, listate la BVB din aprilie 1997.

“Antibiotice a dovedit ingeniozitate şi adaptabilitate de-a lungul timpului şi este una dintre companiile de referinţă atât în piaţa farmaceutică pentru consumatorii finali, precum şi pe piaţa de capital pentru investitori. Ne bucură atenţia pe care Antibiotice o acordă investitorilor şi evoluţiei propriilor acţiuni la bursă. Creşterea lichidităţii este direct proporţională cu creşterea interesului investitorilor, aceste două elemente fiind interdependente. Activitatea de market maker al emitentului este una dintre facilităţile pe care bursa o pune la dispoziţie pentru îmbunătăţirea lichidităţii. Ne bucurăm să avem deja zece instrumente financiare pentru care operaţiuni de market making sunt implementate cu succes”, a declarat directorul general al BVB, Adrian Tănase.

Directorul general al Antibiotice, Ioan Nani, a apreciat că parteneriatul cu BRK Financial Group este o etapă importantă în raport cu obiectivul companiei de îmbunătăţire a lichidităţii, minimizarea volatilităţii şi creşterea performanţei acţiunii, pentru a crea valoare pentru acţionari şi a atrage noi investitori.

“Antibiotice este cea mai importantă companie farmaceutică cu capital românesc, iar maturitatea echipei, ghidarea activităţilor după planuri manageriale sustenabile şi respectarea strictă a procedurilor de operare reprezintă garanţia dezvoltării sale durabile. Dublarea cifrei de afaceri în următoarea perioadă reprezintă o ţintă predilectă, iar expansiunea internaţională este cu siguranţă cel mai important demers al acţionarilor companiei. Bineînţeles că ţinta noastră o reprezintă creşterea profitabilităţii afacerii. Această creştere o realizăm în primul rând prin investirea periodică a profitului în dezvoltarea produselor, cercetarea aplicativă, parteneriate durabile”, a declarat Ioan Nani.

Activitatea de Market Maker al emitentului va fi prestată de BRK Financial Group în baza unui contract semnat cu Antibiotice.

“Dacă în urmă cu 24 de ani asistam compania Antibiotice să se listeze la BVB, astăzi adăugăm acţiunile ATB în portofoliul nostru de clienţi pentru care derulăm operaţiuni de market making şi vom cota cu un volum de minim 200.000 de acţiuni ATB (atât pe sensul cumpărare, cât şi pe sensul de vânzare) la un spread de maxim 3%, dar obiectivul nostru intern este să cotăm cu un spread mediu în jurul valorii de 1,5%. Sperăm ca demersurile noastre să se concretizeze într-o creştere a lichidităţii acţiunilor ATB, în linie cu evoluţia lichidităţii altor emitenţi care au încheiat cu BRK Financial Group un parteneriat în cadrul programului Market Makingul Emitentului şi mulţumim companiei pentru încrederea acordată”, a declarat Monica Ivan, director general BRK Financial Group.

BRK devine astfel market maker al emitentului pentru opt instrumentele financiare la BVB: acţiunile Antibiotice, Aages, Impact Developer&Contractor, MedLife, Romcarbon, TeraPlast, Purcari Wineries, precum şi pentru obligaţiunile IMP26E.

Market Makerul emitentului este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar.

Antibiotice SA este cel mai important producător român de medicamente generice şi un brand etalon în industria românească, recunoscut la nivel internaţional, ce continuă misiunea de a fabrica produse de calitate, sigure şi eficiente, pentru a oferi oamenilor speranţa unei vieţi sănătoase. Medicamentele generice se adresează cu precădere pacienţilor cu boli infecţioase, dar şi patologiilor cardiovasculare, dermatologice, digestive şi ale sistemului nervos central. Antibiotice este prezentă cu medicamente şi substanţa activă Nistatina în România şi 75 de ţări ale lumii. Pentru Nistatina, substanţă activă, deţine locul I la nivel mondial, între producătorii de profil şi este standard de referinţă pentru această substanţă activă.

Antibiotice este listată la categoria premium a segmentului principal al Bursei de Valori Bucureşti, simbol ATB, de 24 de ani. De la data listării la bursă, respectiv 16 aprilie 1997, capitalizarea bursieră a crescut de 14 ori, de la 24 de milioane lei, în 1997, la 336 de milioane lei, în 2021.

BRK Financial Group a fost înfiinţată ca societate pe acţiuni în data de 26 octombrie 1994, fiind una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România. Cu o experienţă vastă pe piaţa de capital, este totodată prima şi, până în prezent, singura societate de servicii de investiţii financiare listată la Bursa de Valori Bucureşti, categoria premium (BRK). Activitatea de bază a BRK Financial Group este structurată pe două direcţii de afaceri, respectiv segmentul de intermediere şi segmentul de tranzacţionare. Pe segmentul de tranzacţionare, societatea operează tranzacţiile pe contul propriu, operaţiuni de market-making şi operaţiuni cu produse structurate, iar pe segmentul de intermediere, societatea operează tranzacţiile clienţilor, respectiv operaţiunile corporate.

Articole recente

Romgaz a reziliat contractul pentru centrala de la Iernut

Romgaz a anunțat, azi, rezilierea Contractului de lucrări nr. 13384/2016, având ca obiect Dezvoltarea CTE…

9 ore ago

Bogdan Chiriţoiu – numit pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Concurenţei; Dan-Virgil Pascu – vicepreşedinte

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind numirea lui Bogdan-Marius Chiriţoiu ca membru al…

12 ore ago

OMS: Varianta Delta a coronavirusului este pe cale să devină dominantă la nivel global

Varianta Delta a coronavirsului SARS-CoV-2, detectată prima dată în India şi prezentă la ora actuală…

12 ore ago

Rădulescu: Probabilitatea este în creştere ca BNR să majoreze rata de dobândă de politică monetară încă de la sfârşitul acestui an

Probabilitatea ca Banca Naţională a României (BNR) să majoreze rata dobânzii de politică monetară încă…

12 ore ago

Transelectrica: Piaţa busieră spot din România a fost integrată în cea pan-europeană

Pieţele pentru ziua următoare din România, Ungaria, Cehia şi Slovacia sunt acum integrate în cea…

12 ore ago

UE va ridica embargoul care împiedică opt bănci să participe la emisiunile sale de obligaţiuni

Opt bănci care până acum au fost excluse de la participarea la emisiunile de obligaţiuni…

12 ore ago