Categories: Burse/Investitii

BVBescu.ro organizează Earnings Report – Cum arată rezultatele financiare pe Piețele externe pentru Trimestrul III 2021, pe 28 octombrie 2021

BVBescu.ro organizează Earnings Report – Cum arată rezultatele financiare pe Piețele externe pentru Trimestrul III 2021, pe 28 octombrie 2021, de la ora 18.00, potrivit unui comunicat.

Veți afla de la Claudiu Cazacu  (Consulting Strategist XTB România) cum arată rezultatele financiare pe primele 9 luni din 2021 și indicatorii importanți din raportări, ce sectoare ar putea intră în atenția investitorilor în perioada următoare și de ce, cum se prezintă situația economică internațională și care sunt scenariile cu care să lucrați.

Alexandra Smedoiu, CFA, Partener Deloitte România va discuta despre cum citim raportările financiare ale unei companii listate, care sunt principalii indicatori care ar trebui urmăriți în raportările companiilor listate pe piețele externe, cum se face taxarea dividendelor și a profitului obținut din tranzacțiile pe Piețele de capital externe.

În 2020, Trimestrul III a fost primul de la începutul pandemiei în care influența lockdown-ului generat de pandemia de Sars-CoV-2 nu s-a mai făcut simțită. O parte importantă dintre industrii au început să își revină, cererea și producția au tins și ele către normalitate.  Din aceste motive, sezonul de raportări financiare la 9 luni din acest an are o importantă aparte, dat fiind că suntem în fața primului trimestru pentru care vom putea face o comparație adecvată cu perioada similară din anul anterior a datelor financiare. Practic, va fi pentru prima dată după 6 trimestre consecutive, când vom putea să vedem cu adevărat cum au evoluat companiile listate.

În această perioada, timp de o lună, cele mai multe dintre companiile importante listate pe piețele externe își vor publica raportările financiare la 9 luni. Câteva dintre ele, printre care Adobe, Nike, Micron Technology sau PepsiCo au “furat startul” zilele trecute. Până în prezent, rezultatele au fost majoritar în linie cu așteptările, Tesco fiind singura societate importantă care a publicat date dezamăgitoare: Cifra de afaceri cu -4% mai mică față de așteptările analiștilor și un EPS de doar 0,11, cu -98% mai mic decât previziunile.

Sezonul de raportări a început cu date din domeniul bancar, unele dintre cele mai importante societăți listate publicandu-și rezultatele la sfârșitul săptămânii trecute. Astfel, JP Morgan, Wells Fargo & Co., Citigroup, Bank of America, Morgan Stanley și Goldman Sachs au raportat o cifră de afaceri aporpiată de estimările analiștilor însă, în termeni de EPS, surprizele au fost plăcute.

În medie, câștigurile per acțiune au fost cu +20% mai mari față de așteptări, Goldman Sachs raportând un EPS cu +47,68% peste așteptări.

Pe data de 28 octombrie, începând cu ora 18:00, va avea loc ediția aferentă rezultatelor la 9 luni a evenimentului financiar online Earnings Report, organizat de BVBescu.ro cu sprijinul XTB România.

Financial Intelligence este partener media al evenimentului.

Accesul la eveniment este GRATUIT, dar necesită înscriere și confirmare din partea organizatorilor.

Articole recente

Grindeanu: De vreo 10-11 ani încercăm să îi păcălim pe cei de la Comisie legat de CFR Marfă; trebuie să alegem o soluţie

Autorităţile române încearcă de vreo 10-11 ani să îi păcălească pe cei de la Comisia…

1 minut ago

A fost constituită echipa de negociere pentru preluarea fabricii de zahăr de la Luduș

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian CHESNOIU, a avut o nouă întâlnire oficială cu managementul…

4 minute ago

Banca Centrală a Rusiei coboară dobânda de bază la 11% şi anunţă că vor urma şi alte reduceri

Banca Centrală a Rusiei a decis joi, într-o şedinţă extraordinară, o nouă reducere semnificativă a…

6 minute ago

Reuniune CELBET, în Polonia; România pledează pentru continuarea colaborării regionale în domeniul vamal

O reuniune a comitetului de coordonare al proiectului CELBET s-a desfăşurat, pe 24 şi 25…

8 minute ago

Indicele ROBOR la 3 luni ”sare” la 5,93% pe an

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum…

27 de minute ago

Analiștii CFA se așteaptă ca euro să ajungă la 5,0584 lei, în 12 luni

Analiștii CFA se așteaptă ca euro să ajungă la 5,0584 lei, în 12 luni, potrivit indicatorului de…

3 ore ago